Zobacz jak wygląda tylne nadkole razem z tylnymi drzwiami w 155 przed do 95 i po lifcie od 95
Printable View
Zobacz jak wygląda tylne nadkole razem z tylnymi drzwiami w 155 przed do 95 i po lifcie od 95
Przednie błotniki też się różnią :)
jak wyglada sprawa z wymiana tylnych blotników? czy jest to ogromny problem aby je dobrze uszczelnic? zawiozłem auto do warsztatu teraz dzwonie i koles mowi mi ze on sie tego nie podejmie!!! w srode jade do innego blacharza aby zamontował blotniki. jezeli ktos wymieniał opiszcie co dokładnie trzeba zdemontowac aby sie do nich dostac (aby sciagnac tapicerke na tylnych slupkach trzeba sciagac polke i kanape?), jak wyglada zpasowanie blotnika do karoserii?
Oj , chłopcze :)
Nie dziewie się że koleś tego nie podjął , bo to sporo zabawy.
Aby wymienić błotnik trzeba wytargać tylną półkę , wytargać tapicerkę na bokach - powinny się ukazać śruby mocujące ten plastikowy boczek , jak je odkręcisz , objawi Ci się całe oblicze tylnego błotnika - czyli śruby imbusowe na około, po odkręceniu trzeba wziąśc nóż do wycinania szyb ( najlepiej ) i jechać powolutku , bo nawalili jakiegoś uszczelnienia w cholere - przynajmniej u mnie tak było :) :):):)
Pytanie ,na jakim kleju , masie , uszczelnieniu mocować taki błotnik ?
Bo na oryginalnym jest masa która jest twarda i jest tego sporo :( . A nie chcę żeby potem okazało ze woda leci mi pod błotnik
Dobry dzień, odgrzeję trochę temat, kupiłem tylny błotniczek i nawet udało się w tym samym kolorze, teraz mam pytanie czym to zamocować jak ustawić żeby ładnie później pasował do reszty samochodu. Ten klej będzie się nadawał?? http://elakiery.pl/prod/120,60,66,40...uretanowy-klej ???
Panowie a ja tak ostatnio myślałem żeby kolegę autoDS namówić na zrobienie laminatów tylnych i przednich zresztą też błotników do 155. Co sądzicie o takim pomyśle?
Dziękuję za jakże rzeczowe odpowiedzi na moje pytanie. Pozdrawiam :)
Ja tez coś kombinuje bo chce zmienic wygląd swojej 155 i zastanawiam sie czy po prostu przełożyć błotniki i drzwi z wersji po liftingu czy pobawić się w poszerzenie orginalnych elementów blacharskich. Boje się żeby nie wyszla za mocna rzeźba.