Nie taniej i lepiej kupić jakąś powłokę kwarcową ?
Są dostępne 10ml, które wystarczą pewnie na kilkadziesiąt aplikacji co pół roku dla pewności.
Printable View
Nie taniej i lepiej kupić jakąś powłokę kwarcową ?
Są dostępne 10ml, które wystarczą pewnie na kilkadziesiąt aplikacji co pół roku dla pewności.
Podejrzewam, że nie robiłeś tego na lampach z poliwęglanu... To nie jest takie proste. Żeby uzyskać idealny efekt trzeba dużo więcej przygotowań i zachodu niż z folią. Poza tym folia spokojnie wytrzymuje 2 lata, chroni szybkę przed mocnymi zarysowaniami i kamienia. Powłoka kwarcowa nie ma w tej kwestii szans.
Dobra panowie. Poliwęglan to prosta sprawa, polerka załatwia sprawę, dla utrwalenia leci folia albo clar, jak kto woli. Ale co ja mam zrobić w 166 z podziobanym szkłem? Tak że drapiąc szuję pory i z bliska wygląda tragicznie. Mam je rozklejone do reszty roboty i chciałbym coś z tym zrobić. Tylko co? Kupiłem sobie tlenek ceru, pada i zrobiłem próbe na przeciwmgielnych.
Szczerze to po godzinie męczenia polerką jednego miejsca nie ma absolutnie żadnej różnicy. Poległem. Macie może jakiś cud miód sposób? Czy przy szkle hartowanym jest już na prawdę pozamiatane?
Czytałem o jakiś glass doctor`ach, że niby wypełniają pory i są całkowicie przezroczyste. Stosował to ktoś?
Nie, ale wolałbym nie eksperymentować. Ktoś to robił? Jakim? Ile?
Oddzielał ktoś odbłyśnik od soczewki? Jak najłatwiej porozginać te nity?
Nie, w 166 są klipsy. Nity są w 159. Ja tego nie robiłem ale normalnie ścinasz nit a potem nitujesz nowy. Ewentualnie mała śrubka może by przeszła.
Bo zamówiłem już zregenerowane i muszę odesłać swoje stare.