co 30s - max 3.5min. (też jest w manualu ;)
Printable View
co 30s - max 3.5min. (też jest w manualu ;)
Czujnik który bada z której strony świeci słońce tak aby osoba która ma ustawioną temperature np 18 stopni na klimie faktycznie odczuwała taką temperaturę nawet w czasie kiedy świeci na nią słońce.
W niektórych jest czujnik jakości powietrza (AQS).
Jeśli czujnik wykryje spaliny - zamknie dopływ powietrza do kabiny. Tak samo działa na alkohol zawarty w płynie od spryskiwacza.
Poza tym pozostałe samochody z automatyczną klimatyzacją mają funkcję automatycznego zamkniętego obiegu jak się zatrzymamy (światła, korek itd.). Też po to, aby nie wdychać spalin.
A wszystkie 147 mają coś takiego, że jak zgasisz samochód, to po jakimś czasie układ klimatyzacji zamyka klapki od obiegu (żeby wilgoć i zanieczyszczenia z zewnątrz nie wchodziły nawet do zaparkowanego samochodu).
ja w pierwszych dniach tez to kminilem xD ale potem juz szczailem o co kaman :D:D se mysle kurna cos tam buczy XD to je alfa, zeby nie wybuchlo czasem XD
Tak po zgaszeniu klapki się zamykają na obieg wewnątrz.
wysłane z mt11
Dodano po 10 minutes:
Klimatronik jest super. Np.rano gdy teraz jest już ok.6'C a szyby mogą być zaparowane to wystarczy włączyć górny żółty przycisk szyby. Uruchamia się jednocześnie klimatyzacja na przednią szybę co przyspiesza odparowanie. Sprawdziłem że po ok.4 km klima sama się wyłącza i nagrzewanie grzeje do określonej temp. Sprawnie to działa bo klimy nie odczuwam.
wysłane z mt11
u mnie tak to nie dziala, jak wlacze ogrzewanie przedniej szyby tzn ten guziczek, to zalacza sie klima i nadmuch HI na przednia szybe i dziala i dziala i dziala... Szybciej mi odparowywuje szyby jak poprostu przekrece temperature bez śnieżki tzn bez klimy i dam temperature na maxa. I naweiew na maxa. Wtedy o wiele szybciej mi odparowywuje szybe. :p
To w manualu z klima także od razu odparowuje szyba i nie potrzeba klimatronika do tego.
wysłane z mt11
Ale powinna Ci się wyłączyć po jakimś nie długim czasie.
wysłane z mt11
U mnie nie działa opcja pozycyjnych z jednej strony. Po wyjęciu kluczyka gasną światła i koniec. Dziwna sprawa, bo pozycyjne powinny raczej działać bez kluczyka, po to one są. Opcja z doświetlaniem drogi do domu działa :-) A co do uruchamiania wycieraczek z tyłu na wstecznym... niezbyt dobra opcja przy przymarznietej wycieraczce.