-
Sprawdź czy nie ubywa Ci płynu chłodniczego.
Filtr kabinowy kiedy wymieniany?
Jeśli płynu nie ubywa, a filtr jest nowy, to prawdopodobnie odpływ z komory parownika klimatyzacji, pod filtrem kabinowym, jest niedrożny. W samochodzie masz sucho, wykładzina nie jest wilgotna?
-
Czy mozna jezdzic z ok 1 tydzien bez tego filtra??
-
Można jeździć.Unikaj polnych dróg i tyle.Szkoda auto kurzem i pyłem zapaćkać w środku.
-
słuchajcie, ujawniłem wodę na podłodze z prawej strony głównie.
teraz to wysuszyłem dokładnie absorbentem, ale...
szukałem wszędzie. połączenia węży całe więc podejrzewam jakiś przeciek od podszybia po tych ogromnych ulewach, tym bardziej że kropelka wody spadła żonie z deski na nogę przy kierownicy gdzieś.
Gdzie w 166 są odpływy deszczówki w podszybiu bo bez zdjęcia plastików nic nie zauważyłem?
problem tylko po oberwaniu chmury.
-
Sprawdź na razie standardy, było parę razy na forum. Czyli (z pamięci):
- podszybie od strony silnika (zdejmij plastiki, to w miarę łatwo idzie) - możliwa dziura z lewej strony auta albo nieszczelność przy tym takim gumowym korku
- szyba przednia - zdejmij słupki zobacz czy gdzieś klej nie puścił, można polać wodą i sprawdzać w środku czy gdzieś nie leci
- odpływ z klimy, odpływy z podszybia - mogły się liśćmi zapchać, ale to musisz zdecydowanie plastiki pozdejmować, możesz nawet bez nich jeździć i obserwować
-