To na pewno choćby różnią sie charakterystyką
Printable View
Hmmmm , szczerze ? Ta charakterystyka hmmm juz nie wiem czy to nie jakaś fanaberia jak z tą wymianą płynu hamulcowego o węzyków co dwa lata , jak żonglowanie tymi poduszkami silnika amortyzatorów , żeby tylko ludzie za te same rzeczy płacili o dużo więcej .
Taka moja opinia , ja bym powiedział ze w zawieszeniu najważniejsze jest dobranie odpowiedniej sprężyny , a amortyzator hmm i tak będzie tłumił przy rozciąganiu a szybciej chował .
Szczerze nie zlinczujcie mnie , ale tak naprwde juz wiele rzeczy a samochodach dawałem nie z tego co powinno abyło takie same i wszystko chodzi jak talala .
Z amorami i sprezynami tez sie pier** do TD , bo to cięzkie itd. ( kurcze dobierali amory nawet do tego czy w samochodzie jest klima bo masa sie zwiększa o 10kg ) , kur** mać , jakoś amory na tyle są jedne i jeden ciu** czy masz tam 400kg w bagazniku czy nie .
Przydało by się wziaść ze dwa amory z rożnych wersji i sprawdzić jakoś nie wiem siłe , średnice tłoka , ciśnienie jakie jest tam ( akurat tego nie sprawdzimy ) chodzi dało by się policzyć jakby były jakies dane .
Taka moja sugestia ... nie linczujcie mnie , ale coraaz bardziej uwazam ze to wszystko to jest Marketing i efekt Placebo ( przykład miałem nie dawno przyjechał gosć Betą to wymiany płynów kupiłem mu filter oleju za 20zł a on do mnie ze to jakaś hamuwa ze za lekki , to potem wyjełem z pudełka i ten sam tylko powiedziałem ze 50zł to ten noo patrz nawet jest cięższy , a po jeździe wymyślał ze jest wyższe ciśnienie niz na tych tanich ) pański oko konia tuczy :) taka prawda Panowie .
Jery pisz jak coś na PW
Tylko chłopaki , przy kamieniowaniu mnie , nie ciu** we mnie cegłami :P
Kamieniował Cię nie będę :) ale z amorami to się mylisz.Mają różną charakterystykę mimo takiego samego wyglądu.
Dziaru różnica jest, nie jest to tak bardzo odczuwalne gdy jedzie sie spokojnie ale gdy jedziesz ostro i po nierównej nawierzchni wyczujesz różnicę zanim sie rozsypia
hmmm , powiem Ci tak , jak zamiast 200zł wydam 500zł , to i tak bede czuł różnicę :) i napewno ja udowodnie hehehehhehe
Kamieniowania i dokładania do pieca ciag dalszy :)
Sportowe , czy tam olejowe od olejowo gazowych , będą się różnić w to nie wątpie ale szczerze? nie mamy samochodów za kilkaset tysiecy zł , przeznaczonych wyłącznie na tor z 600km pod maska gdzie przeciążenia sięgają 3g .
Ale tłumienie miedzy zwykłymi monroe a b6 na pewno .
Ale patrzac na b6 to miedzy temprą a AR 155 różnica jest cenowa a nawet waża tyle samo , gdzies mam emaila ze sklepu bo się o to pytałem .
może w koncu człowiek zacznie się w to zagłębiać i dotrze do jakiś oczywistych dowodów . Bo naklejka na amorze ze jest do 2,0 a drugi ze jest do 1,6 i róznią się naklejką i ceną a nawet masa ta sama to tak jakoś hmmmmmm .............. :P
pewnie tak
bo różnica jest jakies 80kg , i o tyle przód jest cięższy od 2,0 16V , bo tył i buda ta sama , więc 40 kg na strone większa masa więc musi wolniej się wysuwać więc kanały musza być mniejsze
odbiegacie dość ostro od tematu....
Rafał, problemu żadnego w 8V nie ma, jedynie taki że wzór trzeba zrobić samemu bo nikt tego jeszcze nie robił, wszyscy pchają je zamiast 284mm a nie 257mm choć to w tym drugim przypadku są zdecydowanie bardziej potrzebne lepsze heble. Dziś mierzyłem na oko spasowanie ze zwrotnicą i jest szansa że wyjdzie to mega proste z minimalną ilością podtoczeń itp.
Andrzej, felgi muszą być odpowiednie w obu przypadkach więc to też pomijalny koszt tak jak tarcze.
A masz gdzieś wymiary adapterów do V6? Bo ja takich nie znalazłem :P