-
Pisałem już wyżej. Musisz sprawdzić do której kostki idą Ci przewody od głośników. Musisz po prostu wyjąć jeden głośnik, wziąć najprostszy miernik za 20zł, ustawić go na przejście i ustalić do której kostki idzie kabel z głośnika który wyciągnąłes. Mówiłeś ze jest to system bose wiec może być tak że idzie to przez wzmacniacz. Który może nie mieć sygnału z radia lub zasilania. Naprawdę ciężko jest ustalić coś na odległość. Gdybyś mieszkał obok to bym Ci to w 15 minut ustalił. Ja stawiam na brak zasilania wzmacniacza. Chociaż z kolei wątpię żeby wszystko pod nim było. Wydaje mi się ze sam subek jest pod wzmaka a głośniki lecą normalnie pod kostki. No nie wiem. Naprawdę jest to bardzo szybkie do ustalenia. Ale tak naprawdę nikt z nas nie wie co Ty tam masz namieszane, wiec musisz albo dojść powoli samemu albo uderzyć do kogoś ogarnietego. Chociaż nie ma tam nic na tyle trudnego czego byś nie ogarnął. Zrobić żeby głośniki grały to chwila. Zabawa może być tylko przy tym zeby wyprowadzić sygnał na oryginalny wzmacniacz po to żeby grał Ci subek, bo to trzeba by było dokładnie obejrzeć na jakiej zasadzie tam to działa, ale też jest do ogarniecia
-
hmm mi się kiedyś trafiło nowe radio które nie dawało napięcia na głośniki, to że jest nowe nie znaczy że musi działać te nowe pioneery za 230zł z media expert klepane są w chinach na ilość a nie na jakość jak kiedyś...
-
-
No to chyba najprościej sprawdzić sprawność samego radia w ten sposób żeby podłączyć pod jakikolwiek zewnętrzny głośnik. Nawet może być taki od wierzy 50-60 wat lub zwykły jakiś nawet uszkodzony co ma peknieta membranę, lub jak nie masz to po prostu wyjąć jednego z auta lub przedłużyć kable od tych z półki z tyłu bo są łatwo dostępne i podłączyć bezpośrednio do kostki głośnikowej w radiu. 5 min roboty i wyjaśni się czy radio same w sobie jest sprawne.
-