U mnie przy spokojnej jeździe również jest w porządku włącznie z troszeczkę większym wciśnięcie gazu, zaś wduszajac do oporu skutek w/w.. O 500 jednostek za mało dostaje powietrza ;-)
Printable View
U mnie przy spokojnej jeździe również jest w porządku włącznie z troszeczkę większym wciśnięcie gazu, zaś wduszajac do oporu skutek w/w.. O 500 jednostek za mało dostaje powietrza ;-)
A próbowałeś odpiąć przeplywke?
Nie miałem chwili dziś zobaczę do tego i dam.znać.
A jaki powinien być efekt odpięcia przepływki?Oprócz info w ecu?Lepiej powinien jechać?Mniej dymić?
Jak kiedyś w Marioli 2.4jtd odpialem to dymic jak Parowóz na czarno.
z tego co kiedyś czytałem i to na pewno gdzieś jest na forum, to nowe przepływki przy pełnym bucie nie pokazywały żądanej wartości tylko coś w granicach 900. chłopaki coś kombinowali, że przekręca się troche wkład w obudowie , wtedy pod innym kątem powietrze wpada i wartości pokazuje bliższe wymaganych. u mnie na wolnych obrotach tez grubo zawyża , bo pokazuje około 400. ale podobno norma przy zaślepionym EGR.
Wszyscy piszą,żeby odpiąć przepływkę,żeby sprawdzić.Ale co wtedy powinno się po odpięciu dziać?Mocy dostaje/ubywa?
Jeśli przyczyną problemów ( nie równomierne rozwijanie mocy, mulenie przy konkretnych obrotach) jest faktycznie przepływomierz to po jego odpieciu auto nie będzie miało tych objawów . Przecież to logiczne :)
Logiczne może i tak,ale ja mam tylko objaw czarnego dymu.Więc na logikę powinien nie dymić?:)
Na logikę to może dymić przez nieprawidłowe dane z przeplywki:)