-
Ok, pytanie dodatkowe czy jeżeli mówimy o skrzywieniu felgi to wtedy opona zawsze spada, puszcza, czy jeździ się dalej nieświadomie aż do wyższych prędkości?
Zobaczymy czy na letnim komplecie będzie to samo, ale obecny zestaw jest nowy i ma przelot jakieś 8tys.
-
Zdecydowanie wywazenie opon. Jedz do innego warsztatu. Sam to przerabialem, w drugim warsztracie nie mogli wywazyc jednej opony bo komputer ciagle pokazywal co innego na pomiarze kontrolnym. Dopiero po wyczyszczeniu resztek po odwaznikach kólkiem do gumy sie udalo. Jesli jest felga krzywa to widac golym okiem na wywazarce.
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
-
No tak, ale mówię że komplet nowy po wyważeniu było wsio ok, ponad 160km/h można było jechać a teraz od jakiś 300km są drgania więc albo faktycznie puścił odważnik albo felga krzywa.
Ważył ja ptyś także wie co robi :)
-
Sprawdzic na wywazarce koszt paru zl. Ale wazne zeby byly czyste tez od srodka, sam nie wierzulem ze moze to robic taka roznice.
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
-
a nie masz czasami felg na pierścieniach centrujących albo ich brak ????? przez to te bicia
-
Myślałem o tym, ale po pierwsze producent (MAK) jeżeli byłyby wymagane to byłyby w zestawie, a po drugie sprawdzałem średnice i nie ma luzu.
-
Jesli nie to nic innego jak złe wywarzanie lub bica felg wadliwy odlew
-
Wystarczy że zaliczyłes jakąs dziurę i już felga może byc krzywa
-
nim zaczniesz wymieniać elementy zawieszenia podmień na inny komplet kół i zrób jazdę testową. Jak będziesz miał to samo szukasz przyczyn w przeniesieniu napedu hamulcach zawieszeniu.