Podejrzewam że nie ma wtedy ustawionego na module 30% tylko zdecydowanie więcej.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Podejrzewam że nie ma wtedy ustawionego na module 30% tylko zdecydowanie więcej.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
abstrahując od "%" podłączenie modułu pod "długie" i tak nie jest zgodne z prawem, więc można stracić dowód równie dobrze jak za hidy, ledy lub inne wynalazki. O wiele łatwiej i zgodnie z homologacją można podłączyć moduł z krótkimi - efekt ten sam i na pewno nie będą nikogo oślepiać.
A druga sprawa jakbym chcial jezdzic na światłach mijania to nie potrzebuje nic, wystarczy ich nie wyłączać.
Jest pewna różnica w zasilaniu św. mijania modułem, a włączeniem ich na stałe.
1. po właczeniu zapłonu w chłodne dni niepotrzebnie nie jest zabierany prąd potrzebny świecom żarowym i rozrusznikowi, moduł zapala światła samoczynnie po uruchomieniu silnika (wzrost napięcia w sieci do ok. 13,4V)
2.modułem można nieco obniżyć napięcie na żarówkach wydłużając tym samym ich żywotność.
3. Świecą się tylko 2 żarówki, wydłuża się żywotność pozostałych żarówek i nie chodzi tu oszczędność finansową, a kłopot z wymianą np. spalonej żarówki w podświetleniu licznika, czy któregoś pokrętła.
4. Mniejsze obciążenie alternatora.
Wada - nie do ksenonów, św. mijania nie maja homologacji na dzienne, zgodnie z przepisami mają się świecić razem z tylnymi.
nie mówiąc o tym, że panel wskaźników / radio ściemnia się dopiero po zapaleniu świateł w nocy. Światła mijania mogą pełnić funkcję dziennych które zgodnie z aktualnymi przepisami nie muszą się świecić z pozycyjnymi.
Panowie, sorry za odgrzany kotlet. Szukam modułu, który pozwoli na włączenie świateł mijania na 30sek po otwarciu drzwi z pilota i na 30sek po zamknięciu drzwi z pilota. Mam funkcję Comming Living Home w 159 która uruchamia się pociągnięciem manetki, ale to co opisałem wcześniej to jest coś innego - taka funkcja jak np. w Audi
Ja mam tego: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5423019991
I wydaje mi sie, ze da się na nim takie cos zrobic bo:
primo: jest kabelek do podlaczenia do centralnego,
secundo: jest cos takiego w opisie :)
Ale dopytaj sprzedawce czy to dokladnie to na czym Ci zależy.