Wersja FECUSkan w wersji Demo wystarcz tak ? A jeszcze jakies porady zanim to zrobie czy czegoś nie uwale ?
Printable View
Wersja FECUSkan w wersji Demo wystarcz tak ? A jeszcze jakies porady zanim to zrobie czy czegoś nie uwale ?
Do kolegi BellaMio, Witam, czytałem kolego inne posty co pisałeś i też miałeś podobny problem co u mnie tylko mi błędów komputer nie wskazuje czsami mieszanka za bogata ale to od lpg ale jest w trakcie dopasowania mapy LPG ale jak mi nie chciał odpalać to podjechalem do gazownika i powiedziałem mu co sie dzieje a on mi doradził bym zakręcić gaz na butli wypalił go z układu i zobaczył co się będzie działo i jeździł na benzynie i co !! Jak by pomogło podjechalem do niego i mówię że jest ok to on odkręcił zawór poprawił jeszcze mape i kazał jeździć jak problem powróci to będzie do wymiany listwa wtryskowa albo reduktor bo przepuszcza i rano go zalewa bo pali na pb i puszcza lpg i było ok przez 2 tyg i raz znowu odpalim mi dopiero za 5 razem tak to odpalił i zgasł, i dlatego chcę zrobić reset ecu by wszystko wyeliminować ze strony belli by wymieniać listwe wtryskowa lub redukto.
Tak wymieniono mi na gwarancji reduktor i wtryski wszystkie. Podobno minimalnie przepuszczał reduktor i 1 wtrysk.
Natomiast podstawową przyczyną nieprawidłowego rozruchu porannego był błąd na centralce wtryskowej benzyny. Żaden "chec" nie wyskakiwał, dopiero po podłączeniu Examminera okazało się że jest błąd, który na szczęście udało się skasować.
Od tego czasu jak ręką ujął....
To myślisz ze ja mogę mmieć to samo, podlacze dziś albo jutro pod kompa bo mam AlfaObd na peceta to sprawdze czy czegos innego nie ma bo na serwis to raczej nie pojade.
Napisałem jakie były objawy i przebieg działań u mnie....
W Twoim przypadku potrzebna jest konkretna diagnoza i będzie wiadomo co się dzieje... a tak to wróżenie z fusów... i "macanie" tematu"...
Odczytałem dziś takie błędy P0704 CLUTCH SWITCH, P1555, i P0235 BOOST PRESSURE SENSOR. Coś czytałem ale piszą o ropniakach bo takie zawory maja. I czy to ta opcja Self-adaptation reset w Multiecuscan to jest reset ECU przepustnicy i wszystkiego ?
Czesc :)
mam takie pytanie w mojej Alfie podczas odpalania silnika po nocy stania pod chmurka obroty od razu skacza do 1500 a potem spadają do 1200, niestety w Alfie mojego brata 105km po odpalaniu silnika po postoju calej nocy pod chmurka obroty wskakują tylko max na 1200 i albo zostana albo zgasnie... nie wiecie co moze byc nie tak ?
Moja Alfa 1,6 ts 120km.
Od brata 1,6 ts 105km
Ktos jeszcze jakies pomysly ?