Dokładnie tak, i nic nie musisz podstawiać, tylko delikatnie poluzuj i tyle.
Potem odpal silnik, niech chwilę popracuje i dokręć z powrotem. Powinno samo się ustawić w odpowiednim miejscu.
Printable View
I napisz czy pomogło!
ok dam znać tylko teraz tu u mnie zimno i wieje jak ch.......ra,więc nie wiem kiedy,ale dam znać
Panowie poluzowałem śruby i odpaliłem silnik,odczekałem parę minut i wszystko skręciłem.Wnioski jest git,ale zauważyłem,że jak auto jest na równej poziomej powierzchni jest ok,jak jadę pod górę też ok,ale jak jadę z górki,ale nawet jak stoję na moim miejscu parkingowym gdzie też jest lekka górka to jeszcze czuć wibracje,ale bardziej na pedale hamulca.Jestem przekonany,że to wina tej poduszki silnik od strony pasażera bo jak pisałem jest uszkodzona.Także,regulacja poduszki skrzyni biegów pomogła,a teraz szukam dolnej poduchy silnika,tylko szkoda,ze tak droga jest.Macie jakieś w dobrej cenie orginalne mogą być używane.
Ja mam 4 ori używane w dobrym stanie. Jak coś pisz na priv.
Tak to się nie da, po ciężar zespołu napędowego na tych śrubach spoczywa i nawet jeśli je poluzujesz to nadal to będzie na nich wisieć ;)
Możesz poluzować jedną mniej, a pozostałe bardziej i wtedy te pozostałe będą luźne. Ale wtedy bardzo obciążasz tą jedną.
tak wasnie zrobilem jak pisal magil,jest bardzo dobrze ,tylko dolna poduche wymienie i bedzie git
Czyli jak? Nie muszę auta na podnośnik wstawiać ani mieć podpórki pod silnikiem. Wystarczy że te śruby pod akumulatorem lekko zluzuję i znów skręcę?
dokładnie poluzuj śruby,zamontuj prowizorycznie na jedna srube tacke,włoz akku odpal auto np na 3 minuty i ,potem dokręć śruby.Co wazne auto musi stać na równym podłożu