Wpisując w EPER VIN powinieneś mieć informację o wersji lub szukając części będziesz miał DPF szarą czcionką czyli niedostępne w tym egzemplarzu. Ale to nie zawsze działa. Ja miałem GT bez DPF a EPER pokazywał, że jest.
Printable View
Może byś się wysilił na krótką analizę tego ogłoszenia?
Auto jest na rejestracjach "zjazdowych", czyli świeżo zakupione i prawdopodobnie zdjęcia robione w drodze powrotnej. Więc zachodzi taka możliwość, że nie zdążył tych rzeczy zmienić jadąc ponad 1000 km do domu... Inna sprawa, że gdybym się sugerował takimi "mankamentami" to pewnie bym większości moich byłych i obecnych alf nigdy nie kupił. Ogromnie istotne argumenty do rezygnacji z zakupu auta:)
Twierdzisz, że to opis typowego buca? A powiesz mu to w oczy? Czy tylko zza klawiatury będziesz się bawił w mocno nieudolną psychoanalizę na podstawie błyskotliwej i asertywnej treści ogłoszenia człowieka, któremu pewnie znudziło się odbieranie dziesiątek SMS'ów z zapytaniem czy płyn chłodniczy jest różowy, a ile mm mają opony i z którego tygodnia albo czy te alfy to się tak faktycznie "psójom"...
- - - Updated - - -
To nie tak. Jeśli EPER pokaże aktywną rurę zamiast DPF'a to znaczy, że jest ta rura zamontowana i występuje, jako część zamienna. Jeśli EPER pokaże wszystkie części wydechu to jeszcze o niczym nie świadczy. Wtedy telefon do ASO i może się okazać, że posiadają taką informację.
Czyli po VIN-ie się nie dowiemy :) Na szybko sprawdziłem kilka, których VIN znalazłem (w tym moją byłą) i w każdej w ePer są do wyboru filtr DPF oraz rurka zamiast filtra. No ale spójrzmy prawdzie w oczy - ePer też super dokładny nie jest. Jest problem z określeniem filtra oleju, czasem dopasowaniem wahacza czy innej pierdoły...
Asertywny opis?
Nie kupuj w Płocku Gnieżnie czy w Pcimiu bo tam sami złodzieje, nie kupuj tańszych bo na pewno wałek na VAT. Ja to wiem bo jam alfista.
Nie dzwoń do mnie z pytaniami boś leszcz , gunwo wiesz i tylko doopę zawracasz. Wyskakuj z kasy bo robię ci przysługę , poświęcam czas żeby krzewić "kulturę" Alfową , dokładam do interesu żeby wam debilom pokazać jak wyglądać powinien rynek. Wiem, wiem ...nie dziękuj tylko doceń moje poświęcenie.
Czy powiem mu to w twarz? No pewnie tylko musi do mnie przyjechać. Mam piękne plenery na zdjęcia i mogę mu podarować nowe znaczki.
ale wiesz czym sie od niego roznisz???
on jest jednym z niewielu na forum ktory z geby dupy nie zrobi
fakt - nie musisz go znac
mozesz oceniac po swojemu
twoje prawo
ja predzej jemu zapodam zaliczke na autko niz uwierze w Twoja opinie o jakims aucie
ale to tylko moje subiektywne odczucia wiec zero miarodajne
....
tyle mojego
no to ja bardzo przepraszam ,ze namieszalem ,ale i tak mam do owego alfisti ,ogromny szacunek, pewnie nie pamieta dlaczego .Nie wazne czy ten DPF istnieje czy nie istnieje fabrycznie , temat mial byc czysto edukacyjny a wyszlo jak zwykle
Gdzie Ty tam takie bzdury wyczytałeś? Masz super zdolność do nadinterpretacji ale żadnych konkretów oprócz 3 szczegółów estetycznych nie potrafisz podać. Za to jadem siejesz aż miło...
Szerszeń pracował na swoją bdb opinię długie lata. Za to Ty kilkoma postami dajesz popis klasyki gatunku. Jakiego? Każdy sobie już dopowie...
Bardzo rzeczowa dyskusja :)