typowy błąd w nazewnictwie sterownika. Jest 5.2.1 a nie 2.1 tak jak w cf3 jest 7.3.1 a nie 3.1. To, że w mes / alfaobd są błędne oznaczenia to już inny temat.
Witam nadal nie poradziłem sobie z nierówna praca silnika zmierzyłem cewki sa ok ,UPG tez ok , swiece wymienione na irydowe , razrzad tez dobrze ustawiony, przepływomierz wymieniony na nowy Boscha a Alfa nadal czasami jest zmulona tak jak by jej mocy brakowało na niskich obrotach i duzo bardziej nierówno chodzi silnika na gazie dodam iz jeszcze troche dymi na biało i ma czasami takie momenty ze trzeba troche pokrecic zeby odpaliła co o tym jeszcze sadzicie co moze byc przyczyna ze tak czasami ciężko odpala i czy mogła by miec na to wpływ jakas nieszczelnosc dodam ze rura elastyczna, łączenia, przepustnica, wężyki na kolektorze (odmy), gumki i uszczelki pod baranami sa szczelne sprawdzałem je plakiem i nie zaobserwowałem innej pracy silnika, czy jerzeli którys z wtrysków benzynowych by siadał mogły by byc takie objawy i gdyby był uszkodzony po podłaczeniu kompa pokazało by to ??
Odłacz akumulator na 30 min / zakręć butlę LPG/
podepnij
włącz stacyjkę w MAR /nie odpalaj/ na 90 s
wyłącz na OFF 90 s
odpal i zostaw aż do włączenia wentylatora./Nie gazuj ,ma chodzić na wolnych obrotach/
Zgaś na 10 min i odpal i jeżdzij normalnie
Wszystko to zrób TYLKO NA PB
Pojeżdzij NA PB co najmniej 100Km.
I napisz co się dzieje.
Sprawdziłeś szczelność wkrętek od LPG?
- - - Updated - - -
Zalecane ? Czy znów widzimisię mechanika?
Przerwa ustawiona i sprawdzona?
Ustawiłeś mniejszą przerwę o te 0.05 mm niż jest zalecane przez producenta świecy?
przerwa ustawiona tak jak pisałeś a świece takie założyłem NGK R PFR6B IRYDOWE , a piotriix jaka mogła by byc jeszcze przyczyna czasami ciężkiego odpalania ???
Zła regulacja LPG.
Lewe powietrze
nieszczelny wydech przed lambdą.
itd.
- - - Updated - - -
Zrób tak jak ci pisałem w poście 33
zrobiłem tak jak pisałes i dalej nic dalej czuc lekko poszarpywanie silnika
tak te 100 km na PB zrobione szczelności nie sprawdzałem wkrętek LPG, ale ciezkie odpalanie juz ustało ale alfa wydaje sie taka troche zmulona teraz , a w którym miejscu sa te zaworki od odmy ??? dodam jeszcze ze ta cała sytuacja zaczeła sie od wtedy gdy wymieniłem wtryski gazowe chwile pojezdziłem na nich i zaczeło sie to poszarpywanie.
I uszczelnił wkrętki
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka