Racja - Kotowicz jest drogi. Pamiętam jak 3 lata temu wymieniałem u niego świece żarową to skroił mnie za całość o kilkadziesiąt złotych więcej niż w Pol-Carze:agree:
Printable View
Racja - Kotowicz jest drogi. Pamiętam jak 3 lata temu wymieniałem u niego świece żarową to skroił mnie za całość o kilkadziesiąt złotych więcej niż w Pol-Carze:agree:
Ja dzis wrocilem od znajomego elektromechanika w Luboniu.
Za wymianę rozrządu wraz z pompą wody, wymianą filtrów, oleju silnikowego, płynu chłodnicy, uszczelki pokrywy zaworów i uszczelki na zimmeringu wałka rozrządu zaplaciłem 200zł + moje części, więc chyba bije Was na głowe w cenie :D
PS.Jeśli ktoś by chciał skorzystać niech pisze na PW.
Fakt taniocha
Gdyby ktoś chciał wymieniać u Kotowicza stabilizator przedni w 156,
to kasuje on 300 zł za cześć i 430 zł wymiana.
Ja zrezygnowałem z naprawy u niego, bo wydaje mi się, że to jest za drogo, mimo, że ze stabilizatorem jest trochę pracy.
Z tego co wiem Kotowicz to dobry fachura tu ukłon do Alfamaniaka :) ale faktycznie bardzo drogi. Wymieniłem przednie zawieszenie w byłej już 156 na oryginałach i zapłaciłem ok 1800zł niewiele ale jednak mniej niż u niego na zamiennikach, za rozrząd krzyknął ok 1800zł a nie wiadomo co by trzeba wymienić po rozbiórce tak mówił i znów zamienniki z tego co pamiętam sama robocizna przeszło 500 zł. więc pojechałem do swojego sprawdzonego i wieloletniego mechanika i całość z częściami, olejem i robocizną 1200 zł rano odstawiłem popołudniu odbiór.
Każdy robi jak uważa ja uważam że jest mimo wszystko za drogi :)
Witam,
czy coś się zmieniło w kwestii dobrych mechaników w Poznaniu ???
tak żeby jakiś fachura pogrzebał w silniku i nie skasował połowy
wartości auta za samą robociznę ? :)
pozdrawiam wszystkich miłośników AR w Poznaniu :)
Panowie ja ostatnio autko robię u chłopaków w Kamionkach. Robiłem u Nich zawieche przód, klime, robiłem też kompleksowe czyszczenie tapicerki i jestem zadowolony z usług.
Za wymianę łączników stabilizatora przód z robocizną wzięli 190 zł, za wahacz dół + gumy stabilizatora przód (sama robocizna bo części miałem swoje) wzięli 300 zł więc ceny mają o 50% niższe niż Kotowicz i terminy bardzo krótkie, z dnia na dzień można się do nich wbić.
Ceny mają dobre, warsztat dobrze wyposażony (nowy) no i terminy mają krótkie, muszę wyczaić czy mają blokady żeby rozrząd robić, jak tak to zrobię u Nich jak nie to gdzie indziej:)
Mogę polecić bo sprawdzone na własnej skórze...
Pozdrawiam
Ale to gdzieś koło mnie i ja nie wiedziałem? :D
Będzie trzeba sprawdzić - zawsze to dosłownie kawałek, a nie kilkanaście km.
Umówiłem się na wymianę klocków + tarcze przód (moje części), 100-150zł (bliżej 150zł).
Jaka to cena, bo szczerze to w innych autach sam robiłem,ale chce by moja Włoszka miała wszystko cacy, więc wolę zapłacić.