To ja rezygnuję, z alluminium. Na alledrogo jest za 305 zł z alu :/ Chyba, że będzie więcej chętnych i cena zejdzie. Bo początkowa cena była atrakcyjna.
Printable View
Panowie, a ma ktoś zwymiarowaną taką osłonę? Wydaje mi się że jestem w stanie zrobić taniej takie osłony, ale nie mam czasu żeby pomierzyć swoją.
Jutro pojadę do wykonawcy, to może na miejscu wynegocjuję lepszą cenę ;)
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Kotlet, ja za rysunek techniczny 200 zł płaciłem.
Więc tak.
Blacha będzie jednak z ocynku 2 mm, jak na początku. Mam taką jedną blachę z pierwszej tury od kolegi, który robił te osłony i jest to ta sama blacha...
Waży 10,5 kg.
Proszę użytkowników, którzy mają takie możliwości i takie blachy od Twardego o zważenie i potwierdzenie tej tezy ;)
Nie wydaje mi się, że 10 kg to jest wiadomo ile, żeby nie montować tych osłon. Ja do TS-a na pewno taką zamontuję, a jak zrobię do 159, to z pewnością też.
Koszt jednej sztuki to 270 zł plus wysyłka. Zainteresowanych proszę o wpisywanie się na listę.
dołączam do chętnych na osłone silnika z blachy ocynk
Alfa Romeo 147 1.9 JTDM 110KW/150KM
:)
Hej
Widzę że jestem jednym z dwóch chętnych, trochę słabo:( Proxim@Ar może byśmy się dogadali w sprawie rysunku technicznego tej osłony, chętnie bym go odkupił i wyciął sobie osłonę w własny zakresie z blachy aluminiowej bo słowa lesio146 dały mi do myślenia.
Faktycznie, 10 kg to prawie tona i od razu przód niesamowicie usiądzie ;)
Podejście do klienta? Stwierdziłem tylko fakt. Dziwię się, że komuś może przeszkadzać dodatkowe 10 kg. Przecież wystarczy, że zatankujesz do pełna i masz plus 60 kg z tyłu. Może jeździć cały czas na rezerwie w związku z tym? A cięższych pasażerów też nie zabierać, żeby nie dociążać auta. Rozumiem w wyścigach itd. Ale w cywilnym samochodzie? No proszę....