-
bera5 czytaj tekst ze zrozumieniem, to może sam nie będziesz narażał się na śmieszność. Nie mam więcej ochoty ani chęci odpowiadać na twoje bądź co bądź wyrwane z kontekstu wypowiedzi. Widzę, że bardzo mądry z ciebie człowiek i wielki patriota. Wielki plus, że potrafisz prowadzić merytoryczną rozmowę. Poddaję się. Jak dla mnie lej sobie nawet olej z frytek do silnika.
-
Musiałbym Ci z życzliwością życzyć tym bardziej tego samego (czyli czytania ze zrozumieniem). Ochoty do dyskusji nie możesz mieć bo nie masz argumentów rzeczowych i zrozumiałych. Nie masz zielonego pojęcia (pisząc o włoskim "tylko" dizajnie) jak wkład w rozwój motoryzacji mają Włosi (i czego dokonali w sporcie motorowym w porównaniu do marek niemieckich). Starałem się w miarę w zwięzły sposób odpowiedzieć na twoje zarzuty ale jak trzeba coś wytłumaczyć to służę (w miarę skromnych możliwości) pomocą. Możesz próbować "frytkami" bagatelizować swój brak wiedzy, mnie twój sarkazm w ogóle nie przeszkadza. Pozdrawiam kolegę. (patriotyzm zakupowy z uporem maniaka potwierdzam i jak coś w Polsce dobrego produkujemy to zachęcam do zakupu "nawet" jak jest zdecydowanie droższe od firmowanej przez niektóre koncerny chińszczyzny)
-
Panowie, jeszcze się kłócicie? ;)
-
Nie wiem czy odpowiedni dział, ale natknąłem się na ciekawy artykuł o silnikach TS. Motyw olejowy też wiąże się z tym. Poniżej link:
http://forum.alfapomorze.pl/viewtopic.php?t=9097
-
Czytałem to kiedyś i jak sami wiemy... Bzdura, w każdej marce samochodów, typów silników zdarzy się jakis "przypał", a stawianie samochodu pod krawężnik z uwagi na wariator, żeby nie spłynął olej to świadczy tylko o tym, że autor tego tekstu po prostu za cholere nie ma pojęcia o hydraulice. 2.0 TS nie do końca był zastąpiony jako super wadliwy, a po prostu wszedł im pod młotek JTS, żeby nie robić slyriard wersji to zastąpili TS na JTS, ekonomicznie uzasadnione. Ale np. czemu nie wsadzili JTS do 147 itd. Nie wiem. Kwestia tylko wiedzieć, że ten silnik ma upośledzony "system olejowy". O ile rzepaku tam nie lejesz i nie wymieniasz co 20-30tys to nic mu nie będzie.