Sam sobie odpowiedziałeś. Zrób z twardego plaskownika i uderz młotkiem później w środek przez jakieś drewienko np
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Wygiął się, ale kiera puściła. Mogłem inaczej ustawić ten mniejszy fragment to by było git.
Bez ściągacza u mnie nie było szans zdjąć.
niefortunnie napisało mi się blacha lecz miałem na myśli płaskownik, był za cienki, poszukam coś grubszego. Dzięki za fotkę własnego sprzętu.
Nie wygląda za ciekawie ale robiłem to na krawężniku pod blokiem z tego co znalazłem w skrzynce z narzędziami :D
Operacja udana i bezproblemowa niestety po złożeniu okazało się że drogowe światła świeca cały czas :) musiałem wszystko rozbierać na nowo. Uważajcie przy składaniu przełącznika zespolonego na te białe plastiki w ich środku musi być ten wystający czarny bolec. :) muszę przyznać że dziwnie się teraz jeździ:) nawyk jeszcze mam ale szybciej odbiją niż sięgnę palcami;).
PS. dodam że nigdy nie używałem ściągaczy do kierownicy tylko ręcznie szarpałem póki co bez problemów :)
PS2. przy okazji całej operacji przerzuciłem ze skórzanej kierownicy multifunkcję do drewnianej niestety nie jest to p&p ponieważ ta obudowa z multifunkcją posiada bolce które wchodzą w kierownicę w drewnianej nie ma otworów na to więc trzeba sobie poradzić :)
Bardzo się cieszę że pierwsze zestawy już działają na forum. Czekam na wszelki feedback co do instrukcji czy samego elementu.
Będę miał takie bardzo proste ściągacze do kierownicy za ok 20zł. Może nie jednorazowe ale do naprawy przełącznika w sam raz.
[MENTION=34986]Chyzioslaff[/MENTION] - zobacz na PW proszę bo chciałbym zamówić a nie wiem gdzie zapłacić :) !
Ja sobie zrobiłem ściągacz ze starego noża tokarskiego.Jutro ja będę dłubał z tym kierunkiem.Można podejść do każdego tokarza i da taki kawałek starego noża.3 otwory i środek gwint m10 w zupełności wystarczy.
Pany, a jaki jest ORIENTACYJNY czas całej operacji, przy założeniu, że robię to po raz 1, jutro się za to zabieram i nie wiem, czy się wyrobię przed pracą.