Komputer ecu pb nie widzi sterownika lpg.
lpg odłącz kneflem albo wyjm bezpiecznik od lpg
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
ok bez bezpiecznika polatam bo moze sie mapy rozjechały , jak podmienie na nową przepływke i bedzie nadal za mały przepływ to juz nie wiem co robic...
pomyłka...
Porobiłem testy z przepływkami i mam złe wiadomości, po wymianach przepływek na kazdej pokazuje miedzy 15-13 kg czasem nawet potrafi zejsc do 12kg , nie mozliwe zeby mieli wszystkie przepływki uszkodzone , wyciagalismy \przepływke troche do góry zeby wyeliminowac zapchany filtr i nadal tyle samo pokazuje, nie wiem juz gdzie szukać powodu . Zamula na wolnych obrotach , wolno schodzi z obrotów, po przegonieniu auta troche lepiej ale potem znowu łapie muła , dłuze przyspiesza do setki , nie ma tej reakcji na pedął gazu co było kiedyś , czuc prace silnika na kierownicy , sonda pracuje , błedów brak :( moze ktos podpowie cos :(
A sprawdziłeś styki w ecu?
I czy gdzieś wiązka nie jest przetarta
jeszcze zanim bede zmieniał wiazke zapytam sie o alternator. Czy uszkodzony moze mieć wpływ na prace silnika ? wczoraj mierzyłem i pokazuje na właczonych swiatłach niewiele ponad 13V , wiem ze to za mało ale czy ktos z wiedzą na temat prądu mógłby potwierdzic lub zaprzeczyć wpływ alternatora na prace silnika? :)
Ładowanie za małe .sprawdź masę przy prawym kole.W poduszce skrzyni.
A napięcie musiało by spadać poniżej 9 V ale to i choinka by była
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
A jak sprawnosc pompy paliwa ?
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka