Na biegu jałowym wskaźnik turbo powinien być na 0. Podczas wypalania DPF jest wychylony.
Printable View
Na biegu jałowym wskaźnik turbo powinien być na 0. Podczas wypalania DPF jest wychylony.
tak - opisane parę postów wcześniej co było zrobione,
1 cyl - 28 bar
2 cyl - 29 bar
3 cyl - 28 bar
4 cyl - 28 bar
Wczoraj wypalił się dpf, stopień zapchania na poziomie 20%. Rano odpaliła pięknie, po 8h stania pod pracą, na słońcu znowu czkanie :( Czasami jest dłuższe niż na filmiku... Zaczynam mieć dość tego auta... :(
No na filmiku to bardzo krótkie było, u mnie też często było dłuższe. Chyba pozostaje Ci wybrać się do kogoś konkretnego, kto ogarnia 159 i niech sprawdzą. Skoro Ci płyn ucieka to coś musi być nie tak... nie ma chyba co zgadywać, tylko trzeba auto oddać na konkretną diagnoze.
Dla mnie nie ma problemu - tylko do kogo? Już byłem w jednym znanym na forum warsztacie o wysokim statusie na doprowadzenie ją do ładu... 130 km ode mnie, diagnoza - wtryski. Klepnąłem, zrobione, zapłacone - parę dni później od odebrania Ali, dalej to samo... Wspominałem także o płynie - odpowiedź: nie widać wycieku. Jedyne co było trafione - turbina, założona nowa garretta i śmiga aż miło. W sumie na samą mechanikę władowane w auto ok. 11 tys. zł a problem jest cały czas... :(
A więc tak. Moja usterka poszła o krok dalej.
- Alfa dymi na czarno
- Pojawia się falowanie obrotów
To się dzieje gdy silnik jest zimny.
Gdy silnik jest rozgrzany nie zauważyłem za sobą dymienia, falowanie obrotów znika. Zauważyłem też że silnik głośniej pracuje no i te odpalanie.Jakieś propozycje co może być zepsute? Kolega mi Ostatnio podpowiedział, że to może być uszkodzony zaworek na pompie CR. To możliwe?
Ja w poniedziałek biorę się i wyciągam właśnie regulator ciśnienia na pompie CR - rano dzisiaj myślałem że nie odpalę - kręciła z 8 s. Zobaczymy czy to coś da...
A też Ci faluje i dymi?
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka