-
Ja stosuję ten dodatek od Kleen Flo. Jeśli ktoś się spodziewa szokujących i natychmiastowych rezultatów to się zawiedzie, ale dodatek działa. Stosowałem go najpierw w stilo 1.9jtd 16v a teraz w alfie. W stilo po kupnie miałem bardzo duże wibracje i głośną pracę przy 2500 obrotów/min. Bardzo drastyczną poprawę przyniosła zmiana stacji z lukoil na bardziej markowe shell, statoil i orlen. Ten dodatek kleen flo stosowałem regularnie i z każdym kolejnym wyjeżdżonym zbiornikiem praca silnika się stabilizowała i wyciszała. Po kilku latach regularnego stosowania silnik pracował bardzo miękko i przyjemnie dla ucha. Kupiłem większe opakowanie (prawie 2l) i jeszcze mam sporo.
Jak kupiłem alfę to zatankowałem na statoil arktycznego diesela. Kiedy dojechałem autem do domu byłem załamany bo silnik działał głośno, poszarpywał itd. Nie było nawet porównania do miękkiej pracy stilo.
Wyjeździłem jeden zbiornik arktycznego diesela ze statoil z LM Diesel Spulung znów tragedia. Pod koniec baku silnik pracował głośno, nieprzyjemnie. Był to najprawdopodobniej rezultat połączenia suchego, słabo smarującego paliwa wraz z dodatkiem czyszczącym. Kolejne tankowania starałem się już dolewać preparat kleen flo i praca silnika się wyrównała, odrobinę wyciszyła. Ogólnie jestem zadowolony z tego specyfiku choć trzeba trochę poczekać na rezultaty i nie jest to remedium na wszystkie problemy.
-
Ja jestem po pierwszym 1000km z Diesel Schmier Additiv od LM. Na ucho jest różnica - autko ciszej chodzi, w sensie klekotania. Nie jest teraz takie ostre, dieslowskie kle kle, tylko raczej ciche 'mlaskanie'. Reklamom LM, że się diesel w benie zmieni dźwiękowo nie ma co wierzyć, ale jest zdecydowanie przyjemniej dla ucha. Wrażenia z działania silnika - lepiej wkręca się na obroty, z rury nie leci aż tak ostry zapach diesla (śmierdzi, ale mniej). Spalanie ciut wzrosło, wg komputera, ale ja mam różne 'okresy' i ostatnio aż tak nie butuję.
Przejeżdżę jeszcze tysiąc km. i zaleje cud dodatek - super diesel additiv. Ma się go lać co 2000 km więc akurat mniej więcej co 2 pełne baki ze smarowidłem.
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
-
Jarzon, a który dokładnie dodatek Kleen Flo stosujesz bo widze że jest kilka?
-
Co dobrego polecicie do czyszenia wtrysków benzyny?
-
Np. Archoil AR6400. Najwięcej na rynku ma czyszczącego PEA w butelce.
-
W poprzednim temacie była coś mowa że AR6200 nie stosujemy do paliw "premium" (verva,vpower,ultimate,dynamic) prawda to?
Pytam bo będę robił chipa i tuner mówił żeby 98 zalać a stosuje 6200 do 95tki.
-
Chodziło o względy ekonomiczne bardziej. Lepiej i taniej 95 z AR6200 i tyle ale jak kogoś stać to znam auto strojone na 100-ce z 2ml AR6200 na 10L benzyny.
-
A stosowanie AR6200 i 98 jest technicznie uzasadnione?
-
Nie ma technicznych przeciwwskazań. Paliwa na stacjach nie zawierają modyfikatora spalania zawartego w AR6200.
-
Ja leje 6900 do ON Vervy ;]