dlatego własnie nie wchodze pod furep o ppijaku;) bo potem każde auto jest transaxle;) hehe jest taka okragla zawieszona masz racje, musze ja tez obczaic, a przegubiki....te przy wybieraku skrzyni czy te przy samym drazku?
Printable View
dlatego własnie nie wchodze pod furep o ppijaku;) bo potem każde auto jest transaxle;) hehe jest taka okragla zawieszona masz racje, musze ja tez obczaic, a przegubiki....te przy wybieraku skrzyni czy te przy samym drazku?
przy skrzyni własnie tuż nad belką przy lewej poduszce skrzyni . Dostęp fatalny
no zabijcie mnie ale właśnie kuknełem na fotkę tylnego zawieszenia z osadzoną skrzynią i skrzynia jest osadzona na dwóch poduchach z przodu i jednej tulei z tyłu. Przednie poduchy przykręcane są do belki poprzecznej na sztywno do podwozia a wewnątrz tej samej belki jest na płasko ułożona okrągła tuleja mocująca centralnie bekę z przodu. Z tyłu uchwyt na tuleję skrzyni też jest na sztywno do podwozia umocowany. Więc niech mnie ktoś poprawi jeśli coś przeoczyłem...
ok, a zakładając, że to nei wistraczy to przy wymianie synchro i oczywistym fakcie jakim jest wymiana elementów użytych (bo wtedy i tak otwieram skrzynke) to na wymainę czego należy się z góry szykować jak już pacjent na stole? łozyska i uszczelniacze jak na mój rozum...cos jeszcze?
Masz rację ta niby poduszka czy tam tuleja trzyma wózek do belki i bezposrednio do skrzyni nic nie m a
---------- Post dodany o godzinie 00:20 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:18 ----------
Moim zdaniem nic poza wymienionymi częściami
okej, ale ja jako o 3ciej poduszcze mowie o tej tulei mocujacej ucho skrzyni do podwozia w tylnej czesci skrzyni taka okraglo w plaszczyznie pionowej
no właśnie:) a to poziome w 3kaćie de diona o czym piszecie też już wymieniałem bo nie bylo tam nic prżócz śruby i piachu:D
żeby zdjąć belkę i dostać się do sprzęgła trzeba było tą niby poduszkę z belki wykrecić i stąd nieraz ,mówiło sie na nią poduszka skrzyni :)
ok, ok, po prostu myślałem że coś przeoczyłem. Jestem teraz spokojny, w dalszym ciągu mogę po pijaku wchodzić pod auto :)