-
Dziś jadąc autem , niemal dopadła mnie ku...wica , nawet przy wyłączonym ics, słychać raz z lewej strony , raz z prawej pykanie z głośników, na włączonym zupełnie nic nie da się słuchać bo ten cykl pykania w głośnikach to właśnie przerywanie radia, na transmiterze fm to samo, a kaseta nie chodzi, także nic nie mogę słuchać, jedynie bez włączonego silnika jest ok. Czy jeśli bym zakupił ics bez kodu jest możliwość go jakoś wygenerować ?
-
Tak jak napisał [MENTION=5374]danus77[/MENTION] jeśli będzie to model radia BE2569 to da się wygenerować kod. Jeśli będzie to model BE2580 to już nie. Natomiast na wyłączonym silniku wycisz radio i przejdź do nawiewu i dopiero odpal auto. U mnie pomaga i nie pyka.
-
Witam mam podobny problem. Gdy wlacze radio na zgaszonym silniku wszystko jest ok ale chwile po odpaleniu radio milknie i tak jak by sie zawiesilo. Pozostale funkcje dzialaja bez problemu.
- - - Updated - - -
Witam mam podobny problem. Gdy wlacze radio na zgaszonym silniku wszystko jest ok ale chwile po odpaleniu radio milknie i tak jak by sie zawiesilo. Pozostale funkcje dzialaja bez problemu. Ladowanie na wolnych obr 13,8v. Czy trzeba wymienic caly ics czy to wina ladowania?
-
Nie wygląda to na winę ładowania. Teraz w tygodniu nie będę miał chyba czasu się tym zająć ale postaram się usiąść w weekend i posprawdzać wszystko. Zobaczę jak wygląda sprawa z napięciem na poszczególnych kablach na wyłączonym i włączonym zapłonie, jak wygląda antena czy nie ma przebić i dam znać do czego doszedłem.
-
Bylem wczoraj u kolegi na komputerze i po podlaczeniu do ics wyskoczyl blad b1073 "polaczenie modułu audio"
-
sprawdzaj wszystkie wtyki. Jeśli masz DPS to kostki przy wzmacniaczu. Sprawdź, czy żadne przewody przy niebieskiej kostce w ICS nie są przerwane, bo kabelki są cienkie i twarde - mogą się przy montażu przełamać. Sprawdź stan konektorów we wtyczkach - może zaśniedziały lub się rozgięły.
-
zakupiłem nowego ( innego ) ICS'a z kodem oraz wzmacniacz anteny ( profilaktycznie ) , i czekam na paczkę - zobaczymy czy mój objaw zniknie ...
-
Nowy ( inny ) ICS w aucie i radio śmiga bez problemowo :)
-
Ja dopiero dzisiaj sprawdziłem antenę, napięcie itp. Antena ok, napięcie na wyłączonym zapłonie 12,5 na włączonym 14,4. Teraz pytanie czy ICS sam w sobie ma rezystor ograniczający napięcie do 12V czy instalacja auta powinna przekazywać 12V napięcia do ICS'A??