zmierzyl ci cisnienie a cylindrach ze tak stwierdzil?
w alfie masz bezposredni wlew oleju do miski i tam tworzy sie pod cisnienie inaczej jest w rzedowkach gdzie wlew masz w glowicy oleju?
Printable View
zmierzyl ci cisnienie a cylindrach ze tak stwierdzil?
w alfie masz bezposredni wlew oleju do miski i tam tworzy sie pod cisnienie inaczej jest w rzedowkach gdzie wlew masz w glowicy oleju?
A to widzisz o tym nie wiedzialem ze jest bezspośrednio do miski. Dzieki za dobra rade :) nie mierzyłem sprężania ale na 3 tys. km 1,5l oleju spaliła a najlepsze jest to ze nie ma zadnych wyciekówi nie widac no i co najważniejsze nie kopci. śmigam dość agresywnie wiec moze to dlatego moze boxery tak juz maja ze musza troche przepalić ?? kurcze sma juz nie wiem ale ściagniece tej rurki z dolotem powietrza znacznie poprawia sytuacje z obrotami .
a na jakim oleju jezdzisz i jak ci nie kopci to pewnie ktorys zimering na wale nie trzyma a ta rurka jest poto zeby wlasnie odprowadzala cisnienie z komory silnika kazdy silnik to ma,a zeby sprawdzic czy niema przedmochow na pierscieniach pierw zobacz czy korek oleju sam powinien sie przyssawac jak go zakladasz na odpalonym silniku sprawdz caly dolot filtr powietrza moze zapchane gdzies u mnie byla poprostu tylko regulacja przepustnic i jest oki,niewiem jak z braniem oleju bo mi niebierze tylko ze mam olej lany taki jak do nowych man,volvo 80zlza litr
Dobra posprawdzam zobaczymy ja mam mobil zalany 10/40. Szukam juz każdej ewentualności bo przepustnice czyściłem cała , krokowy tez ... no tak jak pisalem wcześniej co do sprawdzenia było to zrobiłem...szkoda nerwów ;/
mam problem z obotami faluja od 1600 do 900 stało sie po tym jak zdemontowałem kolektor dolotowy i przepustnice napsikałem dosyc duzo startera na kazdy cylinder przez otwory od dolotu czy to moze byc przyczyna ??? czy moze gdzies łapie lewe powietrze nie wkładałem nowych uszczelek ani nie smarowałem silikafonem
sprawdz przeplywomierz czy jest caly moze uszkodziles go do benzynowca nie daje sie startera
W1.4 1 1.6 Boxer nie ma przepływomierza . Myślę że pomoże tylko wymiana krokowca