Ja wypowiem się jednoznacznie, jestem za napisem, po części że takowy posiadam, a po części dlatego że jest jednoznaczny i charakterystyczny.
Printable View
Ja wypowiem się jednoznacznie, jestem za napisem, po części że takowy posiadam, a po części dlatego że jest jednoznaczny i charakterystyczny.
Inicjatywa, jak najbardziej słuszna - myślę, ze warto byłoby się zastanowić nad jakąś naklejką na przednią i/lub tylnią szybę - coś niedużego, ale rzucającego się w oczy.
Co do ramek na tablice rejestracyjne można byłoby pomyśleć nad naklejkami na listwę ramki, bo po co kupować kompletne ramki z logo forum? Koszty przesyłki i samego wykonania wiele niższe niż całej ramki.
Czy gdzieś na forum znajduje się skan w przyzwoitej rozdzielczości z którego można byłoby skorzystać, gdyby ktoś chciał coś sam zakombinować?
Nie no tylko nie napis "alfaholicy" to jest za długie, to równie można sobie przykleić napis "ambulance". Myśle że dobry pomysł jest z małym znaczkiem nawet logiem alfy na szybie. Też już mam dosyć pozdraiania się które działa tylko w jedną stronę, bo jakiś buraki sobe alfe kupily.
A ja proponuje ubierac czapki
przygotowalem kilka propozycji
Zamawiam ten kapelusz czarno-biały <rotfl>.
IMO to, że ktoś komuś nie odmacha nie jest problemem, jesli pomachasz takiemu to w jego głowie zrodzi sie pytanie: "Dlaczego on mi machał?".
W jego głowie zacznie się analiza przebiegu całego zdarzenia i łacząc fakty ustali, że policji po drodze nie było, nawet się nie znacie, światła miał właczone, a ktos mimo wszytko machał do niego. Spostrzeże, że łączyła was jedna wspólna rzecz - samochód tej samej marki, przyjdzie do domu włączy google i wpisze takie coś:
link do googli
Pierwsza strona, która mu się wyświetli wyjaśni wszystko :)
Według starego jak świat żartu: kierowcy alfy nie pozdrawiają się już na drodze, widzą się zawsze rano u mechanika ;) (jak dla mnie kiepski żart :cool:). A co do znaku szczególnego na samochodzie to myślę, że pomysł jest ok, coś by stworzyć, albo pozostać przy zwykłym "cześć" :hello:
dokładnie tak, tym bardziej że nikt jeszcze w pysk nie dostał za machanie ;)
Twój opis pasuje do pewnego zdarzenia jakie kiedyś miałem. Jadę sobie trasa, mija mnie opel i babka pomachała, kawałek dalej mija mnie TIR i też pomachał, za jakieś 5 km kolejne auto i też machał. A ja do dzisiaj nie wiem o co im chodziło, bo policji nie było, światła miałem włączone, gumy nie złapałem. Czyżby ukryci fani marki :D
Heh :) Dobre porównanie, więc może zamiast tego mógłbym nakleić sobie www.costamcostam.net i też wszyscy wiedzieliby że jestem forumowiczem alfaholicy.org :D Chyba chodzi o utożsamianie się z pewna społecznością a nie o naklejanie pierdołowatych napisów...
Kolego adk,proszę poczytać regulamin szczególnie polecam pkt. 10.
adk zgadzam się z Tobą. Nie chodzi tu o jakieś ogólne rozpoznawanie się ale o rozpoznawanie się i pozdrawianie w Naszej społeczności.
Ale Nasza społeczność to społeczność Alfa Romeo nie zależnie czy ktoś jest z Alfaholików, Alfaclubu czy Ikara. warto nawet pozdrowić kogoś kto nie ma pojęcia o jakiś klubach bo jednak coś w nim/niej jest skoro ma Alfę