Praktycznie inny silnik. V-ki są "nieremontowalne" choć są tacy którzy twierdzą inaczej.
Printable View
Praktycznie inny silnik. V-ki są "nieremontowalne" choć są tacy którzy twierdzą inaczej.
Żeby uściślić masz na myśli regenerację wału? Bo kolega pomyśli, że silnik na złom.
Możesz kupić wał z panewkiam oczywiście po oględzinach kogoś kto się na tym zna. Ewntualnie wał + nowe panewki.
Myślę, że realnie da się to zrobić w tej kwocie co podałeś.
Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka
Wał korbowy z panewkami do 3.0 http://allegro.pl/wal-korbowy-panewk...058334753.html
Sam zrobisz z naszą pomocą :cool:;):rolleyes:
Jeżeli mechanik stwierdzi, że wał był odpicowany na sprzedaż to można domagać się zwrotu kosztów naprawy.
Oczywiście ryzyko niepomyślnego rozwiązania sprawy zawsze istnieje.
O czym wy piszecie, jakie prawa konsumenta? Czy sprzedajacy byl komisem, czy osoba prywatną? Jesli osobą prywatną to odpowiada wyłącznie za ukryte wady rzeczy, o których wiedziała. Teraz udowodnijcie w sądzie, że szary kowalski wiedział, że panewki się przekreca 150km od domu. Gdyby było inaczej to chyba bym wolał auta zlomowac niż sprzedawać bo ktos kupi i niech mu silnik padnie chwilę później. Jak to przewidzieć? Nowe z salonu czasem się sypią i ja jako laik nie muszę się na tym znać nawet jak cos stuka i puka. Kupujacy też ma oczy i niech sobie ogląda do woli i decyduje, czy bierze, czy nie.
Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
Wystarczy zajrzeć czy była zyletka, świeży silikon pod miską. Da się udowodnić zła wolę sprzedająceg. Nikt nie twierdzi, że to łatwe. Na nowe auta masz gwarancję więc odpowiedzialność sprzedającego jednak jest.
W umowie kupna-sprzedaży właśnie po to jest ten zapis o wadach ukrytych, żebyś nie został na lodzie.
a moze znacie jakieś serwisy z wrocławia, bo irbis serwis nie przeprowadzi takiej naprawy ://
myślicie, że jak kupie ten wał co kolega powyżej dał i nowe panewki to będę w stanie sam wymienić? ogólnie trochę się znam na samochodach i kilka silników w życiu rozebrałem, ale nie poskładałem :P. Chodzi mi o to, że kase którą miałem przeznaczoną na alfe wydam tak naprawdę na ten wał panewki i lawetę, zostanie mi ok 500zł za to mechanik raczej wału nie wymieni :D
W tym temacie jakies bzdury o żyletkach i silikonach, kolega już wał chce kupować a nikt nawet nie zajrzał do silnika co faktycznie padło. Kolego, holuj to auto pod dom albo do mechanika i trzeba zdjąć chociaż miskę. Po diagnozie trzeba pomyśleć, czy warto to reanimowac, czy puszczac na czesci, aby odzyskać jak najwięcej pieniędzy. Zastanów sie czy stać Cię na to auto, czy porwales się z motyką na słońce. W jakim ogólnym stanie jest to auto? Zapewniam, że naprawa silnika to nie będzie jedyny koszt. Każda naprawa w 166 nie jest tania a lista potencjalnych napraw bardzo długa. Do tego jak zrobisz remont po łebkach to może być szybko powtorka z rozrywki. Jak robić to porządnie, łącznie z nowym rozrzadem itp. Porzadna naprawa to bedzie miedzy 5 a 10 tyś zł. No chyba, że chcesz zrobic na sztukę i wypchnac jakiemus biedakowi ale to by było chamstwo. Albo zrobisz tip top dla siebie albo to sprzedaj, mniej na tym stracisz niż jakbys robil po łebkach.
Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka