Standardowo tam jest wkręcony plastikowy korek/zaworek do spuszczania wody z filtra.
Jak kupujesz jest tak:
Załącznik 222456
Wykręcasz ten korek na dole i wkręcasz to ze starego:
Załącznik 222457
Printable View
Standardowo tam jest wkręcony plastikowy korek/zaworek do spuszczania wody z filtra.
Jak kupujesz jest tak:
Załącznik 222456
Wykręcasz ten korek na dole i wkręcasz to ze starego:
Załącznik 222457
Fabrycznie filtry mają zaślepkę do spuszczania wody. Auto z fabryki wyszło z czujnikiem. Lecz pseudo mechanicy często go psują (bo nie umieją wkręcać) i zostawiają zaślepkę. I wtyczka to jest od czujnika wody we filtrze o czym pisałem wcześniej, jak i pisałem od czego są pozostałe 2 wtyczki przy filtrze.
ok rozumiem i to jest pewnie rozwiązanie mojej zagadki z luźną kostką
- - - Updated - - -
teraz jeszcze jedno pytanie czy brak tego czujnika zawodnienia ma jakiś wplyw na pracę silnika
Żadnego, no chyba że masz rzeczywiście wodę w filtrze ;)
filtr niedawno zmieniany wiec raczej wody nie ma
- - - Updated - - -
wrócę jeszcze do tego odpalania rano a mianowicie czy słaby akumulator może być tego powodem...
ok zamykam temat bo już nikt nie pisz4
Co do odpalania, to nie wiem jakie masz objawy.
Co do wtyczki, czujnika i filtra, to nie wiem co byś chciał jeszcze przeczytać ?
Co do wtyczki czujnika wszystko rozumiem i zamykam temat.
- - - Updated - - -
teraz jeszcze to odpalanie na zimnym...
- - - Updated - - -
Po podłączeniu do kompa pokazało tylko błąd czujnika pedału sprzęgła i nic więcej.
- - - Updated - - -
Nie ma błędu świec ani przepływomierza.
- - - Updated - - -
Napięcie na akumulatorze też w normie.
- - - Updated - - -
Gdyby ktoś miał jakiś pomysł co to może być będę wdzięczny za pomoc.
- - - Updated - - -
Tak dla przypomnienia:
Problem polega na trochę gorszym odpalaniu po nocy a mianowicie musi trochę pokręcić ale zapala nawet przy minus 10 stopni , dymi wtedy przez kilka minut na biało ale chodzi równo bez spadku obrotów.
Jak jest ciepły odpala normalnie i nie dymi.
Pół roku temu zregenerowane wtryski i auto jeździ wzorowo, ma moc i nie dymi podczas zwiększania obrotów.
Powąchaj spaliny w chwili jak kopci na biało, czy czasem nie śmierdzą niedopalonym paliwem. Jeśli tak to na pierwszy ogień do sprawdzenia świece żarowe.
No właśnie też stawiam na świece tylko nie mam w Krakowie takiego fachowca aby mi to sprawdził...
- - - Updated - - -
Chyba że jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie