Obyś miał rację.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Printable View
Pafka, jeszcze długa czasowo droga dla GT, by stał się klasykiem:).
Póki co odnoszę wrażenie (być może mylne, bo czysto subiektywne), że tych aut jest coraz więcej na polskich drogach:cool:.
Ale przyjdzie czas, że GT stanie się "pożądanym klasykiem" (tzn. youngtimer'em"), ze względu na stosunkowo niewielką ilość wyprodukowanych sztuk + estetykę. Oczywiście dotyczy to aut zachowanych w bliskości oryginału.
Ciekaw jestem, ile jest zarejestrowanych AR GT w Polsce?
Również w szczególe w Małopolsce, w Krakowie.
Czy jest jakiś dostęp do tego typu info?
wrażenie jak najbardziej słuszne... jak coś kosztuje grosze to jest dostępne dla mas - a że jest zajechanym trupem to inna sprawa, tak, jest ich więcej
one szybko się rozlecą, będą kosztowały tyle co umierające 156 po czym znikną i zostaną te o które ktoś dba i stać go na ich utrzymanie
dostępu do takich info nie mam, z pamięci mogę tylko napisać że w ostatnich latach wyprodukowano w sumie > patrz obrazek (zestawione z Golfem z tych samych roczników) :
Załącznik 223520
Około 80 tyś łącznie, w tym 4 tyś busso.
kolega pytał o ilość w PL, ja podałem total produkcję z ostatnich 3 lat, 80k oczywiście wiem, ciekawe ile z nich jeszcze jeździ - połowa?
spadek ilości i jakości będzie lawinowy jak w 156, przez chwilę pomęczą wzrok trupy za 3-5kzł
nieważne, szukam trzeciej GT, obawiam się że po zakupie usłyszę że zwariowałem :D ale co mnie to obchodzi, lubię auta z małym przebiegiem :)
Można to zniwelować portfelem, ale ile samozaparcia potrzeba :) Te w rękach pasjonatów przetrwają, a i GT nie było tak masowe jak 156-tka. Wielu ludzi nawet nie zauważy że znikają z dróg więc te pozostałe mają szanse budzić z czasem (paradoksalnie) jeszcze większe zainteresowanie. I tak zadziwia mnie jak przeceniają wszyscy ten samochód (na plus) i to jest plus dla posiadaczy.
samozaparcia mi nie brakuje - także plan jest, znowu będzie dużo pracy... tylko cena bez zmian od lat :D trzecie GT które kupię powinno kosztować mniej więcej tyle samo co pierwsze lub drugie ;)
Ale nie chcesz chyba sprzedać białej?
Tylko dokupić do kolekcji?
- - - Updated - - -
Fajne porównanie, a co bardziej ciekawe, wygasanie produkcji w ostatnich dwu latach.
W 2010 roku wyprodukowano już niewiele sztuk. To tłumaczy ubóstwo oferty na rynku wtórnym w tym roczniku, w 2009 również.
- - - Updated - - -
Plusem jest też duża dostępność części w dobrych cenach, oczywiście za sprawą powiązania z innymi, bardziej masowymi modelami Alfy.
1.8 Ts w GT to sciepa wszystkich TSow [emoji23]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk