-
Witajcie ponownie, nie będę zakładał nowego tematu więc napiszę tutaj.
Kolega mi rozebrał pompę wspomagania bo powiedział że może ciśnienia nie robić dobrego, po otworzeniu trochę od łopatek było wytarte więc sam nie wiem.
Wrzucam tutaj mój filmik i proszę mi powiedzieć dokładnie czy to wyje pompa czy maglownica już na wykończeniu.
https://www.youtube.com/watch?v=n0-PKINlbJA
Pozdrawiam
-
Mam problem z drganiami auta. Na 3 i 4 biegu jak schodzę z obrotów z 3 tyś do 2.5 pojawiają się silne, szybkie i krótkie wibracje. Trzęsie całą budą i czuć drgania na lewarku. Jak wcisnę sprzęgło to drgania ustają. Na pewno do wymiany mam sprzęgło, które się ślizga. Miał ktoś podobny przypadek? AR 159 tbi
-
Koledzy przeczytałem taki wątek i nie pasuje nic do końca do mojej sytuacji.
U mnie wibracje występują przy stałej prędkości 100km/h, 110km/h, 120km/h, 140km/h itd. i są odczuwalne tylko na podłodze kierowcy, pedałach, tunelu środkowym w dolnej części, gdzie się styka z kolanem.
Podczas przyspieszania nie czuje wibracji na karoserii tak jak piszecie że półosie potrafią całą karoserią telepać ostro.
Czy to półosie czy np dwumas?
Jak poprawnie zdiagnozować?
Może macie kogoś ogarniętego od półosi w Alfach w Wielkopolsce?
Czy są jakieś zamienniki półosi / przegubów czy ktoś z forum polecony np regeneruje i jest specjalistą w tej kwestii?
Dzięki za odpowiedź.