Marek nie mam już u siebie żadnej lampy h7 żeby to sprawdzić ale pamiętam że silnik od ksenonów wchodził bez problemów w mocowanie w soczewce od h7. Czemu mówisz że się nie da? Zapomniałem o czymś? ;)
Printable View
Marek nie mam już u siebie żadnej lampy h7 żeby to sprawdzić ale pamiętam że silnik od ksenonów wchodził bez problemów w mocowanie w soczewce od h7. Czemu mówisz że się nie da? Zapomniałem o czymś? ;)
Sprawdzę wieczorem jeszcze raz bo teraz zwątpiłem ale pamiętam że nie da się włożyć. Jest inne gniazdo, inne wycięcia.
Ja wczoraj posiedziałem trochę na eLearnie (dzięki danus za chomikowanie ;)). Będę musiał to sobie wydrukować, bo z ekranu się kiepsko schematy czyta, ale wydaje mi się, że pociągnięcie sterowania lampami nie będzie trudne, to w sumie samodzielna wiązka (4 przewody, hur dur wiązka jak uj). Bardziej jestem ciekaw jak na zlikwidowanie ksenonów i układu poziomowania zareaguje reszta systemu.
Ja robilem w druga strone, mialem kompletna instalacje z dawcy i polozylem dodatkowa wiazke. Jesli chodzi o same lampy to potrzebujesz ino wtyczek do zwyklych lamp i mozesz montowac.
Po dolozeniu samopoziomowania odpiolem tylko wtyczke od recznej regulacji, nic sie nie gryzie, dziala jak nalezy, stara wiazka jest nieodcieta.
Instalacja od spryskow jest chyba w kazdej wersji tyle ze przy H7 nie ma tego przekaznika pod kierownica a dodatkowa wtyczka wisi obok zbiornika na plyn spryskiwacza.
Doadatkowo potrzebujesz przalacznika swiatel z reczna regulacja i wytczka, w/g mnie taka zamiana to duzo latwiejsza robota niz zalozyc samopoziomowanie.
Aha, jeszcze jedno, te plastikowe pokrywy pod maska maja inne otwory do dojscia imbusem czy srubokretem do śrub regulacyjnych swiatel , jest roznica przy H7 i Xenonie ale to szczegóły
Marek i wszystko się zgadza. Silniki od ksenonów mają mocowanie na trzy ząbki a h7 na cztery. Ale w silnikach od ksenonów pręty sterujące są o ok 15mm dłuższe i to można wykorzystać na adapter. Coś jak na zdjęciu. Mocowanie pręta sterującego w soczewce jest takie samo ( przynajmniej średnica i wygląd kulki na to wskazuje). Kumpel ma mi dostarczyć lampę h7 i aż z ciekawości sprawdzę jak to wyjdzie.
Załącznik 235948
No tak. Ale adaptera nie ma :) nie każdy sobie go wyfrezuje albo wydrukuje jak Ty :sarcastic:
Jak tylko kolega jersey będzie zainteresowany to chętnie się tym tematem zainteresuje. Potrzebuje tylko lampę h7 żeby zdjąć wymiary. A to ma się stać na dniach no chyba że zainteresowany dostarczy ją wcześniej. :)
ps: Marek a tak swoją droga to od kiedy działam w branży druku 3d już kilka razy złapałem się na tym że pewne rozwiązania problemów przy pomocy druku są dla mnie tak oczywiste jakby technologia była dostępna od zawsze i dla każdego. I dziwie się że ktoś nie wpadł na to że pewne rozwiązania można po prostu wydrukować ;)