Lesio, rozumiem Twój optymizm :saracastic: ale niestety te światła są kiepskie. Może nie najgorsze ale nie bardzo jest czego bronić :lol: widocznie niewiele oczekujesz od oświetlenia auta :)
Printable View
Lesio, rozumiem Twój optymizm :saracastic: ale niestety te światła są kiepskie. Może nie najgorsze ale nie bardzo jest czego bronić :lol: widocznie niewiele oczekujesz od oświetlenia auta :)
Ja sie zgadzam z tym co napisal lesio146, lampy sa lepsze niz gorsze, przejdz sie chociazby krolem polskich drog i serpentyn - Passatem z lat 2000 (przed FL, po FL byla juz soczewka ktora i tak jest kiepska), zobaczysz jak swiatla potrafia byz zjeb*ne... chodz moze brat ma juz zajechanego passata to moje w alfie do tego zarowka +130% swieca 100x lepiej, w moim drugim aucie w202 98r lampy tez swieca porownywalnie jak w alfie jedyna przewaga lamp z mercedesa to to ze maja prawdziwe szklane klosze :)
Auto masz pełnoletnie albo nie wiele brakuje mu do tego,
Więc zainteresuj się i sprawdź czy cały prąd dociera do żarówki.Czy też może połowa jest przerabiana na ciepło...
Powtarzam 156 ma światła co najmniej równe podobnym rocznikowo czy klasowo autom.
- - - Updated - - -
Oczywiście. Passata soczewka nie świeci tak dobrze jak odbłyśnik 156.
O oktawiach mondeo czy vectrach to nawet nie wspominam.
Więc nie wiem do czego porównują pisząc o kiepskich światłach????
Panowie. Nie wiem skąd się urwaliście ale ja mówię o NOWYCH lampach, czyli po pełnej regeneracji. Takie widziałem i porównywałem. WIęc nie smęćcie mi tu o wymęczonych reflektorach :) nie twierdzę żę są beznadziejne ale na pewno bliżej im do słabych niż do bardzo dobrych. Po prostu nie widzieliście bardzo dobrych świateł.
Daj spokój niech żyją dalej w przeświadczeniu jak fantastycznie fabryczne reflektory sieją światłem gdziekolwiek z przodu auta. Dobra Soczewka daje skupienie wiązki i idealną linię odcięcia, co wpływa na bezpieczeństwo, bo nie oślepiasz jadących z przodu. Jeżeli komuś ta sama żarówka świeci lepiej zamontowana w srebrzonej misce niż przez skupiającą soczewkę, to może czas wrócić do szkoły na lekcje fizyki odrobić to, co się przespało. :lol:
Zauważ iż soczewka odcina część światła i przy tym samym źródle światła soczewka daje mniejszą światłość.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Tę samą, która w zwykłych odbłyśnikach idzie na doświetlanie nieba, więc to akurat żadna strata. ;)
Kurza ślepota. Tak nazywa się ta przypadłość ;)
innego wytłumaczenia dla słabo doświetlonych na tym forum nie widę ;0
W dziale 156 - słabo świecą bo nie soczewki
W dziale 145/146/155 bo soczewki
W dziale 159 słabo bo soczewki
Jak zapytasz do czego porównuje cisza.
Słabe i ....
Kurza ślepota czy gł...ta?
Skontaktuj się może z Królewską Szwedzką Akademią Nauk, bo rozdanie już niedługo, a masz szanse na zostanie sławnym, bogatym i szanowanym człowiekiem z tymi teoriami. :haha: