-
to było by już je słychać jak by było coś nie tak jak nie spróbujesz to się nie dowiesz u mnie jest wszystko oki i się nie musze martwić teraz a ten zabieg stosowałem już w toyota corolla e9 przy silniku 1.3 12v i zrobil 600tys km mam ja dalej ale przerobiona na disla a benzynowy silnik leży i wał ideał tylko blok rozmroziłem i jezdzi caly czas teraz ma 1333000km
-
zrobił 600 tysięcy? zaraz zaraz, zastosowałeś taki zabieg i przejechałeś 600 tysięcy?
-
tak toyota corolla miała u mnie ten zabieg zrobilem nia 600tys.km na silniku 1.3 12v gaznikowy wymienilem go tylko bo ciekla mi pompa i jezdzilem na wodzie i pewnego dnia zamarzla i rozerwalo blok i glowice potem przerobilem ja na disla i jezdzi caly czas blacha sie konczy ma 1333000km
-
no jak uda Ci się taki przebieg zrobić Alfą to będziesz chyba pierwszy na świecie. Swoją drogą musisz jeździć od cholery.
-
niom dużo się jezdzi ale tez wytrzymują długo bo nie deptam wole spokojną jazdę do wyszalenia mam motocykl 10min i wystarczy adrenaliny
-----------------------------------------------
honda crx b16a1 91r byla
alfa romeo 145 1.7boxer 16v 94r obecnie
toyota corolla e9 1.3 12v przerobiona na 2.0D 88/95r obecnie
honda civic 8generacji 2.0i-VTec 08r tatowa
renault scenic 1.6 16v 99r mamina
-
taa...toyota ma milion trzysta tysięcy przebiegu, z tego Ty zrobiłeś sześćset tysięcy..poza tym jezdzisz motocyklem i alfą... I masz wybitnie wysoką moc boxera 1.7.... I prawdopodobnie jestes z rocznika 1984, czyli masz 25 lat.
Czy jest tutaj moderator? czy takie wpisy są tolerowane na forum? Dla mnie to już bajki na dobranoc dla dzieci.
-
Potwierdzę Boxer 1.7 16V ma 129KM. A co do tego ciśnienia oleju, że niby trzy razy większę to jakaś kpina chyba. Za wysokie cisnienie oleju zajedzie panewki równie szybko co jego brak, a popychacze hydrauliczne zaczną uchylać zawory, chyba ze szybciej wydusi uszczelkę pod głowicą na kanale olejowym lub brok zaślepiający kanał w bloku :D. Każdy silnik, a ściślej pompa olejowa ma zawór ograniczający ciśnienie oleju żeby nie rozjechać silnika. Zresztą określenie trzy razy większe nie wiem do czego się odnosi, czy do ciśnienia oleju o temp. 100 stopni przy 800 obr/min w rozjechanym bokserze? Jeśli się operuje takimi danymi i mają być wiarygodne to należy podać np. 1,5MPa przy 6000 obr/min i temp. silnika 90 stopni.
-
toyote mam po rodzicach kupili ja w 98r, cisnienie jest miezone na pompie zaraz po złożeniu dokładnie jest 8,3 bara na glowicach mam 3,6 na zimnym silniku a co do toyoty wrzucę jutro fotki jej po przeróbce i wal z poprzedniego silnika i dlaczego go wymieniłem alfe mam pierwszy raz
-
Na zimnym silniku czy ciepłym?? 8,3 bara to ledwo ponad dwukrotnie więcej.
-
Niestety Alfa, to nie Toyota, czy Mercedes. Ja jeszcze do niedawna robiłem ponad 3tys. km miesięcznie. Silnik i skrzynie mam po remoncie, wszystko mam zadbane i auto chodzi jak w zegarku, a i tak ciągle psuła się jakaś pierdoła. Dla porównania poprzednio miałem japończyka i auto było po prostu nie do zajechania, żadnych nawet najdrobniejszych usterek. Szczerze jakbym dalej tyle jeździł, to chyba kupiłbym drugi samochód, a Alfa zostałaby na lepsze okazje. Mówi się, że Alfę trzeba kochać i to jest stuprocentowa prawda. Jest to samochód z charakterem i to jest jego wielka tajemnica, więc jeździj, ciesz się i nie patrz na kilometry, bo możesz się niepotrzebnie rozczarować. Pozdrawiam.