Ehhhh...niestety... przejechałem 1000 km po wymianie czujnika i dzisiaj wieczorem znowu zapaliła się kontrolka „Skontrolować silnik”...
Ręce opadają - ciekawe co jutro mi powiedzą ...
Printable View
Ehhhh...niestety... przejechałem 1000 km po wymianie czujnika i dzisiaj wieczorem znowu zapaliła się kontrolka „Skontrolować silnik”...
Ręce opadają - ciekawe co jutro mi powiedzą ...
Zrób fotki im przez ramię jak zczytają błędy.
Koniecznie zarządaj podania ilości spalań stukowych.Ecu ma taki licznik
Zrobić fotkę? A co kolega na wakacje jedzie do ASO żeby fotki pstrykać?
I na jaką cholerę wiedza z ilości spalań stukowych?
ASO jest od tego żeby przywróciło sprawność, a nie po to by sobie z nimi selfie robić i liczyć ilość spalań stukowych.
Przestań gadać głupoty, bo te informacje i tak na nic mu się nie przydadzą.
ASO ma sprawić by auto jeździło tak jak należy, bez zbędnego tłumaczenia i tyle.
Skoro nie wiesz to po co głos zabierasz?
Jemu może nie ale nam tak.Ale przecież dla ciebie to głupoty więc i tak tego nie zrozumiesz
Skoro ktoś zakłada temat w dziale technicznym to chyba oczekuje pomocy.W przeciwnym wypadku powinien napisać w wątku ,,wyżal się,,
Ale jak widać sobie to ASO nie radzi.
Panowie spokojnie ...
Auto od wczoraj jest w serwisie. Błąd, który wyskakuje to znowu czujnik detonizacji na 3 i 4 cylindrze. Czyli tak na prawdę to 3 raz ta sama usterka. Ponoć sprawdzili instalacje, sam czujnik tez wyeliminowali bo ostatnio zainstalowali nowy - w poniedziałek mam otrzymać info jaki jest na to pomysł.
Niestety moja wiedza w tym zakresie się tutaj kończy - liczę na wiedzę i umiejętności ludzi z serwisu - po to właśnie kupiłem nowe auto.
Ale szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia co powoduje ciagłe wyrzucanie tego błędu.
Przy okazji będą robić geometrię z uwagi na skrzywioną kierownice gdy jadę na wprost; regulować tylne drzwi bo słabo się zamykają; oraz będą szukać przyczyny dziwnego trzeszczenia/brzęczenia w kabinie.
Czy to trochę nie za dużo jak na nowe auto???
Kurcze kolego, masz pecha :(
Moja QV'ka jak do tej pory (ponad 5 lat i 111kkm) jeździ bezawaryjne :)
Trzymam kciuki aby problem udało się namierzyć i wyeliminować!!
Jasne ,że za dużo.
Każdy by się w...ł na maksa
Masz tylko krzywo kierownicę, czy "ściąga" trochę auto jak jedziesz?
Krzywo kierownica - według mnie trzeba zrobić kalibrację samego koła kierownicy - natomiast w serwisie niby chcą zrobić geometrię.
no i choć jedna dobra diagnoza- sprawdzenie geometrii - gdy to nie pomoże to zabawa z oponami itd itd.