-
W sumie to jest pare wątków. Czytalem ze sa stare trw, te dobre, i nowe nie za podróbki ale gorszej jakosci, bazuja na zaufaniu klientów, a robia takke se.
Druga sprawa, ze u mnie teraz tez skrzypi na spiacych policjantach i jak nurkuje gwaltownie przod. Mechanik mowi ze sprawdzal ze to gumy staba. Ale ciekawe czy te nie jakies tuleje wahacza itp.
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
-
Ale ja nie rozumiem takiego podejścia. Jeżeli jest pewność,że skrzypi na górnych wahaczach to wykręcam mocowanie przy tulejach, wyciskam te cholerne gumy, smaruję np. wazeliną bezkwasową, wkładam i mam ciszę. Ja tak zrobiłem zaraz po kupnie i miałem dwa lata ciszę. Pózniej, kiedy mechanik robił mi cały przód, dałem mu już przesmarowane górne wahacze i dalej mam ciszę od roku. A wy tu sugerujecie wymianę całego zawiasu, po co ? Owszem jeżeli są luzy to tak, a jeżeli tylko skrzypi to kto smaruje ten w ciszy jedzie ! Tylko jedno ALE. Jeżeli ktoś jest z wykształcenia muzykiem albo nauczycielem to zostaje zaprzyjaznić się z mechanikiem.
-
A więc powiem tak dzisiaj miałem możliwość wjechania na kanał i okazało się że skrzypi sworzeń wahacza dolnego(ma on delikatny luz Ale jeszcze nie stuka). Postanowiłem więc wziąć strzykawkę wraz z cienką igłą nalać do niej oleju z klimatyzacji(bezpieczny dla gumy)wbić igłę w gumę od sworznia i wstrzyknąć olej. I powiem ze puki co to jest cisza,wiadomo że ten wahacz i tak będzie nie długo do wymiany skoro już jakiś tam luz ma,ale chociaż gdy jadę przez miasto to ludzie sie nie oglądają :D