Właśnie,lechtak o jaki cooler ci chodzi i do czego ten cooler ,do twojej QV ??
Printable View
Właśnie,lechtak o jaki cooler ci chodzi i do czego ten cooler ,do twojej QV ??
Chodzi głównie o równice, co lepsze? Większy IC czy chargecooler? Oczywiście do Giulietty QV
Wybrał bym poczciwego FMICA, chargecoolera nigdzie nie widziałem w projekcie.Poza tym nie wiem czy wiesz,ale jak dotąd nikt nie ruszył qv w PL ze względu na sterownik.
We Wrocławiu jest chętna firma, cos mówili o demontażu sterownika i odblokowaniu. Cinek też mówił ze nie ma problemu, tylko ze do niego mam daleko.
Jeżeli chodzi o FMICA to myślę o nieco wyższym ( 3-4 cm) IC
Przez OBD nikt tego nie zrobi,a przez rozbieranie sterownika możesz utracić gwarancję,wybór jest twój.
Wyższym ?? Jedź do Cinka to ci podpowie cos,bo robić fmica pod wymiary to większa kasa.Jesli nie planujesz dużego kosztu,to proponuję cos ze standardowych IC z re5pecta.pl.
Jesli planujesz sam program,to cooler mozesz sobie odpuścić.
Co to za firma z Wrocławia ??
Wymiar oryginalnego IC w QV 630/110/80 jest dosyć gruby. Myślę, choć mogę się mylić, ze cieńszy ( 60 ) i wyższy ( 150) miał by lepsze chłodzenie. Na dodatek nad oryginalnym IC jest 5 cm wolnego miejsca. Mam wymieniony cały wydech z ragazzona i wkład BMC ;) ale szału nie ma, dlatego planuje remap w firmie ECU Project. Licze na przyrost około 30KM.
moze niezly odkop ale moze ktos potwierdzic ze do ar 156 wejdzie cooler z saaba 95 ? planuje wstawic fmic i z saabow sa mocno chwalone bo spore i tanie jak barszcz
kup se nowy za 300zł i już
ten z saba uzywka masz za 50zl ?
- - - Updated - - -
odkop zacny milordzie :-)
no z saba chodza do 100 z wysylka, nowki wiem ze wejdzie 550X180X65MM na fmic kosztuje 339 zł duzo nie duzo, ale z saaba tanszy i wiekszy i to 2 bardziej mnie przekonuje, ale tez wlasnie sie zastanawialem nad tym :
http://fmic.pl/home/11-intercooler-550x180x65mm.html
dokładnie ten siedzi w mojej byłej GyTy
- - - Updated - - -
a wiekszy to tylko przerost formy nad trescia bedzie
a i ten ma spory zapas przeciez