Napisał
Lukas Kilar
Sportowe zacięcie nie ma tutaj dla mnie znaczenia. Brera to nie auto do tego według mnie. Zabiliście mi trochę klina tymi pękającymi głowicami bo do tej pory czytałem same pozytywne opinie dotyczące 2,4 210KM i zakładałem, że po wywaleniu DPF, zaślepieniu EGR i ogarnięciu szpilek będzie to pancerny silnik na lata a tu taka niespodzianka. Chciałbym mimo wszystko szukać w Polsce ze względu na brak zabawy w sprowadzanie, tłumaczenia itd. Wolałbym coś krajowego kupionego w kraju bo łatwo sprawdzić historię, ale na allegro są trzy na krzyż w tym wcale nie w bogatych wersjach. Felgi 17" brak skóry. Co do 2,0 to zdaję sobie sprawę bo miałem okazję jeździć 1,9 150KM w 159. Taka dynamika mi wystarcza. Bardziej interesuje mnie czy 2,0 także było podatne na pękanie. Na logikę niekoniecznie bowiem temperatury są zapewne niższe. Szczerze mówiąc mało wiem na temat tego silnika.
PS: Jak aktualnie wygląda możliwość zakupu głowicy? Były z tym problemy ale jak jest teraz? Obawiam się, że tu finansowo byłbym w ciężkiej dupie. Czy takim autem po szybkim zdjagnozowaniu problemu mógłbym wrócić do kraju na wymianę czy to wogóle nie wchodzi w grę?