Próbowałem wszystkiego,pompa działa,przekaźniki też. problemem był 30 amperowy bezpiecznik pod maską.Ala pali i jeździ !!!
Printable View
Próbowałem wszystkiego,pompa działa,przekaźniki też. problemem był 30 amperowy bezpiecznik pod maską.Ala pali i jeździ !!!
a ja mam taki problem w 166 ze świeci mi się kontrolka code i skrzyni automatycznej i samochód kreci ale nie pali
@Elrey
- a w którym miejscu siedziała ten bezpiecznik pod maska.
- masz może zdjęcie
Jutro zrobię zdjęcie i ci podesle.
Ok teraz ja mam ten sam problem. Jechałem zatankować bo świeciła sie żarówka rezerwy nagle mi wywaliło błąd wtryskiwaczy i zaczęło pikać. nie chciał jechać ani przyspieszać to zjechałem na pobocze. Teraz zgasła marchewa a zapaliły się lampki błąd skrzyni Selespeed wrzuca tylko 1 i 2 w Dodatku CODE i nie mogę odpalić auta wcale. Pomóżcie ludzie!!! Co mam robić? Auto stoi na poboczu ruchliwej trasy. Nie wiem jak co mam posprawdzać. Przeczytałem ten temat ale w większości sprawdziłem co było tu opisane. Wbijałem też alfa code i nic.
wd 40 jest chyba bardziej smarujący niż do połączeń elektrycznych
raczej jakiś kontaktspray czy jak to tam nazywają - typowo do elektryki
mi się paliła kontrolka code jak się stacyjka rozjeb.... to jest od immobilizera podobno.... kupiłem nowy wkład i było ok
Niestety i mnie dopadło immo code ... Szkoda tylko , że wczoraj we Wszystkich Świętych jak kończyłem prace o 14ej... Jak się domyślacie, na cmentarz już nie dojechałem (rodzina też)...Nie moja wina ale średnio wyszło.. Zanim ktokolwiek mógł po mnie przyjechać było już po 19 (Pracuje 25 km za W-kiem). Dziś od rana jestem w pracy i mogę walczyć.
Zrobiłem:
-doładowywałem już aku,
-rozebrałem kluczyk bo bateria już martwa (chyba nie potrzebnie bo immo nie jest zasilane w kluczyku),
-próbowałem z 2 kluczyka i nadal klops.
Do zrobienia:
-pozostaje mi poszukać tych styków od anteny immo ( podobno gdzieś za bezpieką idzie wiązka),
-wyczyścić stacyjkę,
-sprawdzić styki przy pompie paliwa.
Więcej czarów nie znalazłem, choć pisał ktoś o 8 krotnym przestawieniu w pierwszą pozycję kluczyka...Potwierdzi ktoś?
Czego nie robić , żeby nie rozkodować immo (kluczyków) lub czegoś innego nie zbroić? Czy tam obok bezpieki nie odpalę przypadkiem poduch wypinając coś przez pomyłkę? W mazdzie 323f miałem takie ryzyko. Pytam bo elektryk ze mnie jak z Jasia Fasoli agent 007. Odepne aku zanim włoże tam rączki ;) Czytałem również , że komp mógł zapamiętać ten błąd i go powtarzać. Czy bez kabla i lapka jestem w stanie usunąć błąd (szczerze przyznaje że nie googlowałem tego jeszcze).
PS: Jak dojdę do tych zaginionych styków antenowych to spróbuje zrobić foto-mapkę dla potomnych poszukiwaczy.
pozdrawiam
miałem tak samo. tylko komp pomógł. żadne cuda typu 8 krotne przekręcenie kluczyka nie działa. możesz tak robić do usranej śmierci a i tak nie odpali jak się coś jej nie odmieni. u mnie auto stało prawie 2 miechy i nie chciało palić a jak załatwiłem pociągniecie to nagle zapaliła. SZOK! Jeżeli masz AlfaCode to możesz ją tak palić.