A czym się różni poliftowa od przedliftowej?
Poza przyciskiem OFF
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
A czym się różni poliftowa od przedliftowej?
Poza przyciskiem OFF
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No właśnie tym przyciskiem :) Po użytkowaniu obu typów ten poliftowy bardziej mi odpowiada. I panel ładniej wygląda.
Nie wiem jak mam inaczej to wytłumaczyć, ale w moim przypadku w 159 z 2011r gdzie producentem panelu jest Bitron nie można zastosować innego panelu. To że innym konwersja ze starego panelu na nowy się udała nie oznacza że zadziała to w drugą stronę, czego moja 159 jest przykładem ;) Więc nie na co wrzucać wszystkich wersji do jednego worka i głosić nie do końca prawdziwe informacje ;) Może u kolegi producentem jest popoularniejsza wersja Ab Auto i taka konwersja się uda
Nie do końca rozumiem. Chodzi o inne wtyczki czy kompatybilność systemu?
Witam uzupełniłem czynnik w klimatyzacji ( było 180g) i problem polega na tym że przy załączaniu klimatyzacji słychać takie brzęczenie z pod maski tak jakby sprężarka nie mogła zaskoczyć brzeczy z 3-4 razy i nic wyłączę na panelu na off i ponowna próba i za którymś razem zaskoczy i normalnie chłodzi.
sprężarka się przycina czy to już jej koniec ?
Zależy czy nabito poprawną ilość czynnika i czy dodano świeżego oleju do układu.
według książki w serwisie powinno być 550g
To zależy jeszcze od modelu zamontowanej sprężarki. A co z olejem? Może jest go za mało i sprężarka się przyciera.
Chodzi o to że płytka wewnątrz panelu Bitrona jest prawdopodobnie inaczej zaprogramowana. Według mojej wiedzy na dzień dzisiejszy najpopularniejsza płytka AbAuto nie zadziała w takim aucie. Dotyczy to jednak tylko modeli z lat 2010-2012
Temat dotyczy słabego chłodzenia, ale skoro poruszyliśmy temat wymiany centralki to może komuś może się taka wiedza przyda. Taki powód zbyt mocnego chłodzenia był u mnie. Wentylator, który ma za zadanie zdmuchiwać powietrze z czujnika temperatury wewnątrz centralki nie działał, przy czym permanentnie wyświetlał się błąd czujnika temperatury, a sam czujnik po nagrzaniu się silnika zaczynał zawyżać temperaturę powietrza (kodu błędu nie pamiętam). Przyczyną okazały się zimne luty gniazda wentylatora na płytce drukowanej. W efekcie gniazdo nie stykało z płytką. Ponowne zlutowanie połączeń rozwiązało sprawę, kilka złotych zostało w kieszeni.
Załącznik 249105 Załącznik 249106 Załącznik 249107 Załącznik 249108