Ok dzięki za informację dziś wieczorem podejdę i obadam ten moduł.
Printable View
Ok dzięki za informację dziś wieczorem podejdę i obadam ten moduł.
Moduł podmieniony...dalej to samo...wszystko posprawdzane co może mieć wpływ na centralny ( oprócz centralki bo do niej nie chciało mi się dobierać )...osoba od której miałem moduł komfortu też mówiła mi że jak miała 166 było podobnie...po iluś cyklach - 4 pod rząd centralny się blokował i nie działał...może niech ktoś sprawdzi pod rząd wykonać ileś cykli : zamknięcie - otwarcie...może ten typ tak ma :)
Z ciekawości, o jakim module komfortu mówicie? U mnie czegoś takiego nie ma, jest po prostu przekaźnik centralnego zamka. Moduł komfortu nie wychodził przypadkiem w ostatnich modelach przed liftem i łączył centralny i oświetlenie kabiny w jednym? Z którego roku masz auto?
Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
The control unit also runs a series of safety checks:
- switch position is checked at the end of each operation. If this position does not agree with the action carried out (e.g. if a door is open), a repulsion command is issued, i.e. the opposite manoeuvre is carried out to realign all the locks.
- if the control unit detects several complete, consecutive lock/release manoeuvres - at least 8 within 20 seconds - the system cuts in to limit the manoeuvres: the system is inhibited in release position for 30 seconds
- If battery voltage drops below 9 V during a lock/release operation, the system suspends the operation. If battery voltage is lower than 9 V at the outset, no command is issued.
Centralny działał tak jak opisałem wcześniej...i już się do tego przyzwyczaiłem...aż tu nagle przestał działać :)...teraz działa jak mu się chce...to znaczy częściej mu się nie chce...nie działa ani z pilota ani z kluczyka...po jakimś czasie zacznie działać...i znowu przestaje...słyszę centralkę za każdym razem jak wciskam przycisk na pilocie..auto było na podnośniku i może mu zaszkodził :)...poważnie to jakaś masakra jest...nigdy nie miałem w aucie takich jaj...ktoś coś może jeszcze doradzić? do sprawdzania tych mikrostyków już nie mam nerwów i czasu..
Sprawdź dobrze mastera w drzwiach kierowcy. Czy sygnał tam dociera? Czy wszystko działa jak należy? Masa jest dobra?
Może głupie pytanie ale co to jest master w drzwiach? Mam też problem ze światłami mijania bo raz świecą a raz nie..więc może być problem z masą..natomiast nie ma zależności tego typu że jak nie świecą światła to nie działa centralny i na odwrót..
Master to zamek w drzwiach kierowcy.
Ok dzięki za odpowiedź, w takim razie sprawdzę ten trop