mam eLern ale nie mam jak go otworzyć na razie bo zapisany jest jako obraz płyty.
napisz mi jeszcze gdzie mam szukać tej kostki przy połączeniu z instalacja. tzn którędy mam się do niej dostać
Printable View
mam eLern ale nie mam jak go otworzyć na razie bo zapisany jest jako obraz płyty.
napisz mi jeszcze gdzie mam szukać tej kostki przy połączeniu z instalacja. tzn którędy mam się do niej dostać
Chwila...pewnej sprawy nie rozumiem.
Skoro masz infocenter wysoki a chcesz go zamienić na niski / bo z tego co piszesz tak wynika / to wyciągasz budę , wypinasz kostkę z wysokiego wyświetlacza i wpinasz w niski który kupiłeś / z kawałkiem kabla który
spowodował ,, bicie piany ,, przez ostatnie kilka postów /.Klucz imbusowy..
okrągły nóż nie zbyt ostry do podważenia budy i chwila roboty.Powodzenia.
Ps.program np. DAEMON TOOLS do symulacji napędu i odpalenia obrazu płyty.
No właśnie i po co było tyle gadania skoro wystarczyło przełożyć tylko kostki i wszystko pasuje i pięknie działa. Jednak za różowo by było i jest w tym małe ale...
Nie da się tak po prostu przełożyć bo żeby wypiąć kostkę z infocenter trzeba go rozkręcić a kabel jest zbyt krótki by na tyle wysunąć budkę by ją rozkręcić. Trzeba wykręcić schowek za którym są kostki rozpiąć to, by wysunąć "kapliczkę" wyjąć radio by przesuwać wiązki z kablami.
Mi to zajęło jakieś 3h(w tym wyjazd do sklepu po odpowiedni śrubokręt)
Podziękowania dla iNTELL za prostą informację że da się to bezproblemowo przełozyć
czy komus udalo sie rozwiazac problem z przegrzewaniem duzego info i co za tym idzie rozmywania obrazu? moze jakis radiatorek trzeba zainstalowac?
Ja aktualnie w pracy walczę ze znalezieniem uszkodzenia nie odpalania infocenter na mrozie.Wymontowane infocenter podłączone na 3 kabelkach piny /11 masa ,1 i 3 zasilanie/ do zasilacza w tem. pokojowej startuje bez uwag, wystawione za okno na kilka stopni mrozu ....już nie.Namierzone wszystkie kondensatory / napięcia kiedy jest ok...i kiedy nie/.Okazuje się że stabilizacja napięcia...wszystkie kondziory przy zasilaniu ok. również na mrozie.Ale jest jedno miejsce / może uda mi się zrobić zdjęcia/ gdzie napięcie na elektrolicie wzrasta do 20V...i steruje kilka układów które pracują w zakresie 16-32V.Na mrozie jest tam tylko 11V...w pokoju 20.Jutro po walczę z tym tematem bo dziś byłem w rozjazdach.Kolega ma radochę jak widzi mnie w czapce z multimetrem przy otwartym oknie / -15 stopni / ...ale cóż się nie robi dla Belli :)
Ps. na zdjęciu kolegi z pierwszego postu to anoda kondensatora lewy dół..22mikro..razem z diodą tworzy jakąś przetwornicę...tam gdy jest ok. jest 20V...na mrozie tylko 11V :(
http://img239.imageshack.us/img239/4931/wys2.jpg
no chyba ze na mala budke, ale skad jest pewnosc czy z nia sie nie bedzie nic dzialo ?
No elektrolity zimą lekko nie mają. Ale żeby tak padł? Hmm... no jest to możliwe, jedyny szybki sposób to wylutowanie dziada i obsadzenie nowego. A nie podpatrzyłeś co tą przetwornicą steruje, może jakiś scalony DC-DC konwerter i on coś szwankuje?
Głupie zachowanie..bazując na tym zdjęciu to na tym 22 mikro / lewy dół / jest ok.19V..myślałem że to ten kondzior..ale bez niego też startowało / w tem. pokojowej /.Próbowałem się dopatrzeć skąd się to napięcie bierze..hmmm nie ma żadnej przetwornicy. A na stabilizatorach mam ładne 5,03 i 12V..i innych napięć nie ma.Ten układ na środku w dole/ LM 2902D/ z tymi małymi 4 kondziorkami jest właśnie sterowany nap.18V na czwartą nóżkę / zakres pracy 16-32V /.Inny z drugiej strony druku podobnie...choć był podobny do przetwornicy/ o oznaczeniach 2904 ST Z409 -nie wiem co to/ to po odcięciu druku na 1 nóżce napięcie przychodziło z drugiej strony...z punktu wyjścia ..kondziora 22mikro.A że przy okazji porysowałem sobie szybkę wyświetlacza to się wkurzyłem i skręciłem wszystko do auta...za chwilę nie będzie mrozów i problemu...ten typ tak ma :).