Alfy z oznaczeniem Q4 tak miały, czyli 155, 164 :)
Printable View
Alfy z oznaczeniem Q4 tak miały, czyli 155, 164 :)
W 155 Q4 te proporcje wyglądają dokładnie tak: przód 47%, tył 53%
"Stały napęd wszystkich kół za pośrednictwem środkowego mechanizmu różnicowego, urządzenia dzielącego moment obrotowy między przednie i tylne koła- (47%/53%)
sprzęgła wiskotycznego Ferguson i tylnego samoblokującego mechanizmu różnicowego torsen".
To chyba jest odpowiedz dlaczego jest zdjęty tylna część wału . Zdaje sie że ta wiskoza nie działa dlatego zdemontował tylną część wału . Życzę jednak żebym się mylił i oby działałoCytat:
Napisał Strzala_1
naped działa na 100% jedyna przyczyna wyjetego wału to mocno rozbite podpory przy wiskozie :) które juz sa naprawione:)Cytat:
Napisał 75andrew155
Z tego co pamiętam (kolega miał P4 dopóki nie skończyłą na drzewie...) ta kontrolka pod obrotomierzem (zapala się na pomarańczowo) przy sprawnym układzie powina zapalić się na sekundę,dwie podczas rozruchu i potem zgasnąć. Oznacza to że układ jest okCytat:
Napisał Strzala_1
williamdrake dobrze piszesz!!!
Kontrolka pali sie wtedy gdy jest jakaś awaria jak sie nie pali to jest OK.
No i przy przekreceniu kluczyka zapala sie na 2 sek.
przed diagnostyką musisz wyjąć bezpiecznik od p4 bo zwalisz wiskozę.
jak mozna zwalic wiskoze?? ona jest mechaniczna hehehe z tego co napisałes wynika ze gdy ona pracuje to tez sie zwalic powinna takie moje zdanie a przed diagnoza (rozumiem badanie teczniczne) to by alfe wyjmowała z rolek :)Cytat:
Napisał r-sokol
napisałem to co wyczytałem w oryginalnej instrukcji obsługi do p4.
załączyć skana?
generalnie chodzi o testowanie tylnej osi (hamulce) na rolkach podczas przeglądu -
i właśnie wtedy można zwalić wiskozę. pomyśl chwilkę i dojdziesz dlaczego.
a jaki napęd miały 4x4 serii 2 jaki rozkłąd mocy??Czy w seriach 3 były jakies inne 4x4 niz P4??