Ktoś kojarzy ile wieszaków jest potrzebnych do zamontowania tego końcowego tłumika?
Printable View
Ktoś kojarzy ile wieszaków jest potrzebnych do zamontowania tego końcowego tłumika?
To jak, wrzuci ktoś jakiś krótki filmik z tym wydechem z Ostrowa? :)
https://youtube.com/shorts/-4dOZBS28RI?feature=share
Tylko na wolnych obrotach , nie miałem nikogo zeby dodał gazu [emoji6]
Nie wiem czy telefon oddaje dźwięk ale ogólnie na żywo jest bardziej basowo .
Moje spostrzeżenia: Jeśli masz problem z przeplywką , cewkami , świecami lub brak kata lub innych tłumików ( juz nie wspomnę o zle ustawionym rozrządzie) bas będzie jeszcze mocniejszy [emoji846] chyba aż za bardzo
Każde dodanie gazu nawet na niskich obrotach i słyszysz tylni tłumik [emoji846]
U mnie pojawia się buczenie przy odpuszczaniu gazu ale to może być wina cewki, przeplywki lub zamiennika katalizatora.
Ogólnie jest głośniejszy niż ori , jeśli lubisz taki basowy pomruk bedziesz zadowolony [emoji6]
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Dzięki Ci bardzo! Teraz wiem, że ten tłumik kiedyś wyląduje w mojej Alfie :D Lubię taki pasowy pomruk. Przypomnij mi jeszcze, czy ty masz środkowy (rura bez puchy) i końcowy z Ostrowa?
Mam kata dobranego z innego auta , dalej przelotowy Ferroza , potem od lanci kappy ten na zagięciu i ostatni z Ostrowa [emoji846] wszystko zakładane 3 lata temu nowe i oprócz Ferroza w którym trzeba było pospawać dwa miejsca nie było żadnych problemów. Wiec jak ktoś nie chce wydać kilka tys na wydech to polecam kupic taki nowy zestaw i mieć spokój na parę lat [emoji6]
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
U mnie siedzą oba katy po regeneracji, tłumk środkowy imasaf nowy, plus końcowy z Ostrowa. Efekt: na wolnych trochę bardziej basowo, nie za mocno ale głośniej niż orginalny końcowy. wyższe obroty są porównywalne z orginałem (takie mam wrażenie;-).
Odpaliłem też na przelocie zamiast końcowego i zdecydowanie za głośno, baaarrdzo rasowo vałka ryczy, ale na 166 to zdecydowanie za mocno;-)
Reasumując;
tłumik z Ostrowa wyniósł mnie 370 cebulionów z przesyłką, (imasaf to koszt około tysiąca). Dżwięk, jak pisałem wyżej, porównywalny z oryginałem, na pewno nie za głośny. Gabarytem jest mniejszy niż pucha orginału (krótszy) ale zespawany prawidłowo i można powiedzieć, że dobrze pasuje zarówno na wieszaki, jak i u wyjścia pod zderzakiem. Na mocy nie traci, baa nawet chyba jest deczko lepiej, obroty na jałowym stałe.
Z czystym sumieniem, wg mnie można polecić jako alternatywa do V6-stek.
Mam ten tłumik. Gość z Ostrowa może zrobić opcję głośniejszą lub cichszą. Ja poprosiłem o najcichszą bo miałem zamontowany super sportowy, basowy z nierdzewki, bardzo głośny i bardzo wkurzający.
Teraz jest ok. Na wolnych słyszę fajny basik, ale podczas jazdy w zasadzie nie. W sumie bardzo zadowolony :)
[MENTION=2664]Kris_Nero166[/MENTION] czy Ty brałeś opcję cichą?
Wykonawca zaproponował zrobienie końcówek w wersji "na ostro". Co sądzicie? https://www.forum.alfaholicy.org/ima...2021/08/78.jpg
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka