-
OK, dzięki. a z kamerą miałeś długi przewód w zestawie od Alpine czy dorabiałeś jakiś aftermarket?
Tak, opcji nie ma, ale Alpine w instrukcji pisał jakby miała być taka wiazka - sądziłem że fabryka przygotowała pod Alpina wcześniej i ją dawali (choć powiedziałem kumplowi że nawet jeśli coś takiego sugerują, to niekoniecznie jest w jego aucie, szczególnie że to 2014 może sprzed wprowadzenia tego radia jako akcesoryjnej opcji)
A co do proxi żeby wszystko tip-top działało PDC itp - coś robiłeś? Tylko przepuszczenie żeby wymazał radio ori, czy jeszcze jakieś zmiany ustawień? MES ma co potrzeba, czy trzeba rzeźbić ręcznie w hex albo użyć AlfaOBD z całą listą ustawień?
-
Ja nie wymieniałem radia... mam rocznik 2016 i uconnect 6,5 gdzie po modyfikacji softu przez kolegę krapio uwolniła się opcja kamery, kupiłem kamerę z allegro i dołożyłem, więc w kwestii radia nie pomogę, ale wiem że wtyczki nie było. Alpine wychodziło dopiero od 2017roku, sprawdzałem cenniki kiedyś, więc w 2014 na pewno nie będzie wiązki, po coś, czego co najmniej 3 lata nawet nie zamierzali montowac
-
OK, dzięki za wyjaśnienie. Pewni kolega w proxi włączył i można było dodać u Ciebie. Tak jak piszesz zapewne - Alpine był opcją dla znacznie późniejszych wypustów.
-
Radio mam fabryczne, proxi nie ruszane, tylko wgrany soft do radia przez USB aktywujący obraz z kamery po włączeniu wstecznego biegu. Bo okazało się że radio ma nawet wejście na kamerę i jest to ten sam model co np w jeepach i innych fiatach pod nazwa uconnect które ta kamerę fabrycznie mialy
Wszystko w tym temacie: https://www.forum.alfaholicy.org/mit...cie_video.html