Napisał
alfist
Wiadomo że w Busso jest 6 cylindrów i dużo większa pojemność, ale ta wersja Giulii posiada turbodoładowanie, jej moc, moment i osiągi są lepsze niż Alfy z Busso, dlatego podczas testu oczekiwałem większych wrażeń i reakcji na wciśnięcie pedału gazu, tym bardziej że Giulia posiada jeszcze 8- biegowy , szybki automat , który powinien tak zmieniać biegi i z taką szybkością je zmieniać, jaka dla kierowcy z manualem jest nie do osiągnięcia. Tutaj właśnie byłem zaskoczony, bo subiektywnie - jako kierowca, odczuwałem słabą reakcje na wciśnięcie gazu, żadne pomiary nie były robione- być może okazałoby się że wyciszenie i jednostajność przyśpieszenia nie dają odczuć kierującemu tych 5,2 sekund do setki, ale z perspektywy kierowcy, po wciśnięciu gazu do oporu na światłach, auto "nie jedzie". Podobnie na trasie- gwałtowne wciśnięcie gazu przy 100 km/h nie spowodowało gwałtownego wyrzucenia do przodu, jak to ma miejsce w Busso, Giulia przyśpieszała ale nie czuć było wgniatania w fotel, może należałoby dopasować odpowiedni bieg i obroty silnika manetką, by pracował przy obrotach mocy maksymalnej? Ale skrzynia tego nie zrobiła jak oczekiwałem. [MENTION=71664]walgreen[/MENTION]- dźwięk tych starych silników i słabe wyciszenie kabiny wcale nie jest w tym przypadku żadnym dramatem, jest on właśnie mile widziany przez kierowcę Alfy,- odpada też opcja puszczania rasowego dźwięku silnika przez głośniki.