HX2 2210 RF i bedziesz bardzo zadowolony. Do tego jakis porzadny piecyk dajacy w 2ohm-ach jakies 400-500W RMS i bedziesz widzial usmiech na swojej twarzy za kazdym razem jak wlaczysz swoje radyjko... HX2 w klozecie gra duzo lepiej niz nie jedna 12"
Printable View
HX2 2210 RF i bedziesz bardzo zadowolony. Do tego jakis porzadny piecyk dajacy w 2ohm-ach jakies 400-500W RMS i bedziesz widzial usmiech na swojej twarzy za kazdym razem jak wlaczysz swoje radyjko... HX2 w klozecie gra duzo lepiej niz nie jedna 12"
no własnie, BR jest do szbkiej muzy ... xD
suby wentylowane mają większą szybkość
głośniki w zamkniętych mają większe opory ale nikoniecznie schodzą tak nisko jak BR
ale z 10" i tak mocnego zejśćia nie będzie :D
ja mam 15" BR to zejście trzepie podsufitką :P
mału update, prace nad sw wstrzymane chwilowo... brak mdsów w sklepach nad innymi się zastanawiam
natomiast sinuslive sl16+maty już do mnie jadą, i pytanie co do maksymalnej głębokości montażowej głośników.
drugie pytanko, kto zna/widział gdzie kupic takie maskownice
http://basser.pl/podstrony/6galeria/...a/100_8655.jpg
Na początku zaczołem pisac o trudnościach wykonania skrzyni band pass ale sprawdziłem w google o co chodzi i wnioskuje ze chcesz kupić gotową skrzynie 12BP czyli band pass wentylowany w jednym kierunku tak ? Jeśli jest fabrycznie wykonana i wyliczona pod głośnik to napewno będzie grać ładnie. Są 2 typy bp wentylowane z jednej lub z obu stron głośnika. Grają ładnie ale jeśli chcesz samemu wykonać skrzynie to trzeba wiedzieć co sie robi. Ta fartyczna skrzynia to tylko kwestia dobrego wzmaka :) Ja mam 15" w BR i jestem raczej zadowolony pod względem szybkosci, i głębokości ... nigdy się nie spóźnia z bitem :)
Dokładnie chce kupic gotową skrzynie helixa: http://www.allegro.pl/item787304634_...k_blue_12.html , wczesniej miałem w innym aucie "hatchback" dwie skrzynie 12" zamkniete i to grało bardzo dobrze:) ale juz w sedanie musi byc otwarta. I teraz pytanie czy BP czy BR?
fajna skrzynka, ale za 400zł bym wolał zrobić własną BR.
Jak bym miał robić następną to bym kupił wzmacniacz 4ch(na dwa mostki), i zrobił skrzynie szczelinową z 2x25cm
Mam dostać skrzynie w prezencie. Tylko że musze sobie wybrac. I tak myślę żeby kupic sobie wzmaka Helix DB Five i podpiąć głośniki. Tylko ciekawe jak będą sobie radziły Helixy z serii blue, wiem że esprity by lepiej grały, ale to już po ptokach bo mam zamontowane. Na samym radiu grają ok.
Grzechu litości to tylko zmiana kolejności słów nazwy konstrukcji skrzyni, o której 90% ludzi nie nie ma pojęcia więc nie krytykuj na każdym kroku, tylko napisz coś co pomoże ludziom bo jak narazie to większości postów które pisałeś w moim kierunku to krytyka lub inne aluzje, mieszkam w Puławach - nie daleko. Jak masz mi coś do powiedzenia to się spotkajmy i wyjaśnisz mi swoje wątpliwości okej ?