Ma ten zaworek (sprężyna) numer się zgadza.
Printable View
hehe
Teraz filtron plajtnie :D
A inna firma może się wzbogacić- podajcie tylko konkretną nazwę ;)
No tylko pytanie kto miałby te normy wyznaczać? ISO to tylko suche procedury środowiskowe, czy jakościowe nie odnoszące się do konkretnego produktu. Imho w przypadku firmy takiej jak filtron to wyłącznie kwestia wewnętrznej polityki jakościowej firmy. Resztę załatwia rynek - pewnie mało jest reklamacji/trudno udowodnić winę producenta filtra, a i tak większość klientów(szczególnie w Pl) chce taniej to dostają taniej, tyle że coś za coś.
Należy jednak zauważyć, że produkty Filtrona są nie raz w podobnej cenie, albo nawet i droższe od takich marek jak Mann, Knecht czy inne.
Mam różnych klientów.
Jedni jak dostają filtr np. Mann, to pytają 'A Filtrona nie macie?'
Inni z kolei, zaraz na wejściu krzyczą 'tylko nie Filtron'
Spotkałem się też z klientem, który twierdził, że przez nieotwierający się zaworek w Mannie przytarł silnik w CQ 700.
Jednak ja od początku stawiam na tego właśnie producenta (Mann), bo ma zajebiste żółto-zielone opakowania :D
A jak jest z JTD'kami. Co w ogóle jest w oryginale?
Takie coś mam teraz założone:
http://img195.imageshack.us/img195/51/filtroleju.jpg
? ? ?
Ja się tylko zastanawiam, czy aby na pewno to wszystko o czym tu napisano to wina tylko i wyłącznie "prawidłowo" dobranego filtra ???
Też mam takie wrażenie. Filtr stosować przewidziany przez producenta i stosować odpowiedni olej i powinno być dobrze. Z drugiej strony te nasze silniki też już mają przeważnie ponad 100 000 km (mówię o tych starszych) i już w jakiś sposób są zużyte. To nie mercedesy W115, że przy 300 000 km możemy mówić, że silnik jest jeszcze na dotarciu.
Czy dobrze rozumiem, że brak tego zaworka może powodować hałasowanie zaworków/popychaczy kilka sekund po odpaleniu zimnego silnika? Bo mam dokładnie taki objaw od czasu wymiany oleju w norauto. Przypuszczam, że zły filtr dobrali. Wrrr!