-
Jeszcze sie nie ciesze ale nie ukrywam ze juz nie moge sie doczekac.
kupilem silnik. http://allegro.pl/item826197905_siln...gwarancja.html
3.0 od 166 z 99 roku od manuala wiec wsio ok.. skrzynia jeszcze wloska bo od 2000.9 byly juz from opel i troche tam inaczej bylo. tutaj ladnie wsio winno pasowac.
Silnik bedzie u mnie w PN 14 grudnia. od tego czasu mam 2 tygodnie na wymianke, bo taki jest termin gwary rozruchowej. Miejcie sie na bacznosci.
Jak juz sie zabiore to zaloze poscik projektu. narazie czekam na silniczek :man_in_love:
Bamboszek szpere lepiej w pln kupic u nas bo z dostawa pewnie jeden grzyb wyjdzie
-
Zapowiada się ciekawie, czekam na rozwój dalszych działań :D
-
jesli masz kogos w UK to dostawa do PL wyniesie Cie okolo 1 funta za kilogram wiec luz... chyba ze znajdziesz szpere za podobna kase albo taniej tutaj, zycze powodzenia i czekam na rezultaty :)
-
Nie mam nikogo w UK. Ty masz? :D
Zastanawiam się czy lepiej grzebac w mniejszym garazu z kanałem czy w wiekszym bez kanału :(
Wiem, że ciezko wyciąga się silnik sam bez skrzyni a latwiej ze skrzynią - jakies rady ?
-
ja mam ten plus ze mam :P moim zdaniem mniejszy garaz z kanalem jest lepszy... ale decyzja jest Twoja :)
-
Kanał!!! Żeby się zbytnio nie męczyć z włożeniem silnika zrzucisz sanki w dół i wtedy masz pole do popisu, do tego poskręcanie wydechu, poduszek silnika, jakoś nie bardzo chciało by mi się gimnastykować na leżąco pod autem.
-
Dogadalem sie juz ze swoim mechanikiem. uzyczy garazu bo maja wolne stanowisko i malo pracy - bedzie duzy i kanal i podnosniki.. - i pomoze chetnie;]
silnik bedzie we wtorek kurier juz dzwonil. gwara rozruchowa 21 dni od daty dostarczenia... tik tak tik tak :D
-
niechce nic mowic zlego ale jestes w goracej wodzie kapany :D hehehe ale dobrze ze wziales sie za to konkretnie!
-
Od razu tak na za zaś oprócz rozrządu zmień uszczelniacze wału no i miskę warto na nowo na DIRKO złożyć.
-
permoflex do szyb tez da rade na wieki :D