Mikoda , Polskie ale dobre , mogą byc nawiercane a klocki textara szybciej się może zużywają ale dobrze hamują i nie niszczą tarcz . Ferrodo trochę za twarde ale ujdąCytat:
Napisał Boberek6666
Printable View
Mikoda , Polskie ale dobre , mogą byc nawiercane a klocki textara szybciej się może zużywają ale dobrze hamują i nie niszczą tarcz . Ferrodo trochę za twarde ale ujdąCytat:
Napisał Boberek6666
Ja mam u siebie klocki textara. Są dobre (montowane na pierwszy raz w beemkach ;)) tylko ich mankamentem jest to, że bardzo pylą, także nawet umyte koła po przejechaniu dłuższego odcinka z powrotem są brudne. ;) Ale to chyba nie powinno byc brane pod uwagę, bo najważniejsza przecież jest skutecznośc hamowania.Cytat:
Napisał 75andrew155
No Twoja furka pieknie śmiga , mogłem się przekonać :cry:Cytat:
Napisał bimski
osobiscie rozgladalem sie za tarczami brembo znalazlem na allegro 180 zł za komplet tylko ze mi numer katalogowy niee pasil i one są 12 mm a katalogowo powinny miec 18 mm i dziwi mnie tez fakt ze brembo a takie tanie ??
A moż Ty tarcze na tył znalazłeś :?: 8)Cytat:
Napisał Boberek6666
Raczej nie na tył ale do Boxera tam są cieńsze. Też teraz zmieniałem tarcze i klocki. Tarcze wziąłem ATE na przód i TRW na tył. Klocki TRW. Na razie wszystko ok.
W 145/146 Boxer to różne cuda są. Ja mam z 1995 i mam z tyłu bębny.
Wymienialem ostatnio cale hamulce przód i tył. Tarcze mam Brembo (80zł/szt) i klocki Ferodo Premium (70zł/komplet).
Ja kiedyś zapodałem tarcze Brembo do 75 i to była całkowita porażka , po mocnym hamowaniu tarcze zaczeły bić i trzeba było je wymienićCytat:
Napisał Majkel
:D Jak by mnie ktoś mocno przycisnał to potem tez bym go bił
Ja narazie hamowałem normalnie, bez ekstremów i jest ok. Ale sprawdze je troche mocniej i zobacze czy bedą biły.
Tak jak pisałem ja do Brembasów nie mam zaufania ale to tylko moje spostrzeżenia , zdecydowanie z taniszych tarcz zakupiłbym MikodęCytat:
Napisał Majkel