Zielony, czerwony, zółty to sa kolory w selekcji dla każdego szlifu. Między kolorami są niewielkie różnice w wymiarze. Są do jednak różnice w tysiącznych częściach milimetra.
Printable View
Zielony, czerwony, zółty to sa kolory w selekcji dla każdego szlifu. Między kolorami są niewielkie różnice w wymiarze. Są do jednak różnice w tysiącznych częściach milimetra.
Tylko mikrometr może pokazać wynik, do tego dochodzi owalizacja. Tak czy inaczej raczej nie zrobisz tego samemu
No to sprawdzilem wszystkie panewki. 3 sa w b.d. stanie. Ale czwarta niestety. Jednej polowki niema wogle - lezy w lupinach w misce. Druga polowka sie pszekrecila o 90°. I do tego ja zdusilo na plask. Wyszla po bokach gdziesz 3-4 mm... :(
ułła, zobacz jak wygląda ten czop wału
Niemialem za duzo czasu, ale tak na pierwszy wzrok to nic nie bylo widac, zadnych ryz albo czegos innego...(czy mam na cos innego szukac???) no ale trzeba jeszcze na spokojnie sprawdzic...
Numer na panewkach to 7780565. Tutaj znalazlem ze pasuja tez to bravo 2.0:
http://www.celkar.pl/Katalog/linki/wf3.html
No i tak jak wyglada to sa standardowe panewki i wal jeszcze slifu niemial :)
Na spokojnie trzeba sprawdzić ten czop i porównać do pozostałych
No i tak wygladaje panewki - jedna weszla na druga...
No wal wyglada dobrze, zadnej rysy... Ale tlok jakos nie tak. wlazylem jedna z dobrych i nie lezy tak jak ma. Jednak tlok ma teraz kopa...
Pytanie: mozna tlok od dolu wyciagnac i wsadzic?
EDIT: A, i jeszcze: moge sciagnac pasek bez tych klockow do blockowania, tylko po robic znaki na trzech kolach?
Panewki nadaja się do kosza. Troszke dziwi mnie, że wał jest bez rys.
Tłoka nie wyciągniesz na dół, bo się po prostu zblokuje na dole cylindra - musisz zdjąć głowicę.
Jeżeli zrobisz sobie znaki na kołach i na korpusie silnikach, obudowach itp. to blokad uzywać nie będziesz musiał. Jednak musisz to zrobić dobrze, a najlepiej też zablokować wałki/koła.
Moim zdaniem powinieneś ściągnąć głowice i dopiero wyciagać tłoki bo przy załozonym wale bedzie ciezko je wyjać a potem wkładać. Paski rozrządu możesz zdjąć bez znaczenia bo znaczniki są tylko wtedy nie mozesz krecić wałem bo pozaginasz zawory dopóki nie ściągniesz głowic. Nie musisz blokowac wałków zresztą takich blokad nie ma
Te fotki to panewka czwartego cylindra czy wszystkich czterech?