a z tego co pamiętam masz sekwencje a tam cofek nie ma
Printable View
a z tego co pamiętam masz sekwencje a tam cofek nie ma
zgadzam się firgloo. ale wtedy zawory by tak stukały że ucho więdnie
Raczej na zdjęciu widzę instalację 2generacji. Sprawdź szczelność całego układu dolotowego a w szczególności rury Filtr-Kolektor ponieważ aby upchać klapkę przeciwstrzałową i mikser "instalator" wyciął jakieś 2cm tej elastycznej rury w miejscu w jakim powinna pracować (wg wahnięć silnika). Typowe dla tego rozwiązania. Kiedyś cały zestaw zgubiłem dwa razy na drodze. Masz dwa wyjścia, zmienić na sekwencje albo co jakiś czas to uszczelniać i skręcać do kupy.
Jeśli wszystko było szczelne Zadumał bym się nad stanem zaworów ssących (wypalone, zgięte) , strzały na lpg w 12v to raczej rzadkość (pomijam sytuację opisaną powyżej). Nie sądzę aby to była też przepływka (4 cylindry grają i nie ma mocy- zorientował byś się). Sprawdził bym ciśnienie w cylindrach dla pewności dla świętego spokoju.
Okej, zrobie zgodnie z tym co mówisz, ale przede wszystkim pojade do jakiegoś speca od gazu, niech sie wepnie w komputer i mi powie co i jak. póki co pojeżdże na benzynie.
Jak zdjąć poduszkę powietrzną? Fabryczna została wystrzelona gdy użytkował auto poprzedni właściciel, a tą założył strasznie niezdarnie i odstaje oraz są problemy z klaksonem.
jak ją demontować?
Od tyłu kierownicy są dwa otwory a w nich śruby na imbus. Odkręcasz je i poduszka wychodzi.
Nie odłączaj przewody od poduszki, bo potem będziesz miał paląca się na desce kontrolkę i tylko wizyta w ASO Cię uratuje.
Jak ją odpaliłem, to wiedziałem, że bóg i ja jej wszystko wybaczymy, ale dziś przy intensywnym kręceniu kierownica ( np zawracanie 'na trzy') słychać coś jakby stukało, chyba w prawym kole ale ręki nie dam sobie uciąć... Co to jest, tuleje na wahaczach mam do wymiany, ale to chyba nie to?
Pewnie łożysko na mcpersonie.