Hehe :) Pewnie kupię samochód pod wpływem impulsu...
A potem będę się martwił :P
Printable View
Hehe :) Pewnie kupię samochód pod wpływem impulsu...
A potem będę się martwił :P
No, dobra wiem już mniej-więcej na czym stoję :)
Na start w dorosłe życie dostałem 2000zł, może nieco więcej, bo jeszcze nie wszyscy ,,składali mi życzenia'', ale raczej niewiele więcej...
Myślę, że 2000zł na samochód to w sam raz... niestety na Alfę Romeo chyba nieco za mało, więc muszę trochę zarobić :)
Teraz i tak nie mam nawet czego kupić, bo nie ma w internecie na sprzedaż żadnej AR33 nadającej się do użytku...
W sumie są dwie, ale nie mam pojęcia w jakim stanie :)
Zdam prawko i będę myślał :) Jeśli ktoś będzie miał jakąś ofertę, czy natknie się na coś ciekawego w necie proszę pisać śmiało :)
Jeśli to będzie naprawdę fajna sztuka to pieniądze się znajdą...
Pozdrawiam :)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-alfetta-C11173427.html
Czegoś takiego Ci życzę ;)
Pozdro
Fakt, że bella i w miarę mocna jak na moje potrzeby :)
Niesamowita...
Gdybym ją miał, cały dzień spędziłbym siedząc na ławeczce i oglądając jej wspaniałe kształty :) Choć w tą pogodę mogłoby mnie trochę przysypać :D
Moja rodzina pewnie uznałaby ten tekst za obrazliwy :D
Nie dość, że stara to jeszcze Alfa... :)
Ale dla mnie głównie takie auta się liczą :D
Robi na mnie niesamowite wrażenie... ale cóz...
Niestety jeszcze poza moim zasięgiem ;)
Hehe narazie marzę o tym by w końcu założyć temat w dziale ,,nasze belle'' :D
Jak masz 2000zł to niestety, ale choćbyś dozbierał kolejne 2000zł, to będziesz miał ciężko z utrzymaniem... A nie daj boże kupisz coś nowszego, typu 145 z BX/TS i padnie Ci panewka/rozrząd i co wtedy, będziesz rodzinę o pieniądze prosił? To już są koszta spore, utrzymanie każdego auta kosztuje i bez stałego dochodu nie ma sensu kupować, chyba, że masz nieograniczone kieszonkowe i rodziców, co zarabiają 10 000 netto miesięcznie... wtedy bym się nie zastanawiał i brał 33 :D
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
weź poprawkę, że każdą co kupisz (poza starymi DOHC bądź TS 8V) będziesz musiał wymienić rozrząd. W każdym musisz wymienić na start wszystkie filtry i płyny.. czasem trzeba też hamulce. W tym AR jest droższe przy starcie niż inne auta .. niestety.
w kazdym aucie wymieniamy na start rozrząd i płyny. AR nie jest żadnym wyjątkiem.
z tym, że w zwykłym ts 16v będzie to wydatek dużo większy niż w innych autach o tej samej pojemności... nie mówiąc jak dojdzie do tego wariat zwariowany
nie napisałem, że w innych się nie wymienia - doczytaj
A po co wymieniać rozrząd na łańcuchu jeśli jest ok?fr 33 dobrze prawi TS 8v :)